Header Ads Widget

A WHO vezetője Tedrosz hadat üzen a húsnak és a hagyományos gazdálkodásnak az "éghajlatváltozás" elleni küzdelem érdekében.



Az Egészségügyi Világszervezet új nyilatkozatából kiderült, hogy azt akarja, hogy a tömegek kevesebb húst és több növényi alapú ételt egyenek, hogy állítólag harcoljanak az "éghajlatváltozás" ellen.

Az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója, Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus súlyos figyelmeztetést adott ki az ügyben, videóbeszédében azt mondta: "Élelmiszerrendszereink károsítják az emberek és a bolygó egészségét. Az élelmiszerrendszerek az üvegházhatású gázok kibocsátásának több mint 30 százalékáért felelősek, és a betegségek globális terhének közel egyharmadáért felelősek. Ezért elengedhetetlen az élelmiszerrendszerek átalakítása azáltal, hogy egészségesebb, változatosabb és növényi alapú étrendre váltunk."

"Ha az élelmiszerrendszerek mindenki számára egészséges étrendet biztosítanak, évente 8 millió életet menthetünk meg" - állította Tedrosz -, a WHO elkötelezett amellett, hogy támogassa az országokat az étrend javítására és az éghajlatváltozás elleni küzdelemre irányuló politikák kidolgozásában és végrehajtásában. Ezért nagyon örülök, hogy több mint 130 ország írta alá a Code 28 Egyesült Arab Emírségek éghajlatról és egészségről szóló nyilatkozatát. Együtt megvédhetjük és előmozdíthatjuk mind az emberek, mind a bolygó egészségét. Köszönöm."

Tedrosz néhány szavát idézik az ENSZ táplálkozási oldalán, melynek címe: "Az emberekért, a bolygóért és a jólétért: táplálkozás a COP28-on". Az oldal különösen szorgalmazza "a globális vezetők egyesítését a Párizsi Megállapodás elérésére irányuló kötelezettségvállalások és tervek mögött", amelyet hamisan "jogilag kötelező érvényű ENSZ-szerződésnek nevez az éghajlatváltozás kezelésére és a globális átlaghőmérséklet-emelkedés 1,5 ° C-ra való korlátozására".

Ahogy a Daily Wire rámutatott, a párizsi megállapodás arra kérte a többi nemzetállamot, hogy csatlakozzanak "az éghajlatváltozással kapcsolatos nem kötelező érvényű kötelezettségvállalásokhoz".

A táplálkozási oldal emellett megvitatja a "The Global Stocktake" elfogadását, amely az oldal szerint "bemutatja a fosszilis tüzelőanyagokról való átállás úttörő megállapodását, és felszólítja az országokat, hogy integrált, multiszektorális megoldásokat hajtsanak végre fenntartható, éghajlatváltozással szemben ellenálló élelmiszerrendszerek biztosítása érdekében, mint az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás intézkedése." Azt is mondja, hogy bár egy ilyen lépés "óriási előrelépést jelent", még mindig sokan csalódottak, akik úgy érzik, hogy "a fosszilis tüzelőanyagok fokozatos megszüntetése nem ment elég messzire, és az élelmiszerrendszerek paraméterei nem mentek mélyebbre az enyhítésben és az étrendi változások megvalósítására irányuló erőfeszítésekben".

Az oldal azt állítja, hogy bár "ez egy hatalmas lépés előre - még mindig csak az út elején vagyunk", és arra ösztönzi az embereket, hogy "Maradjanak velünk!"