Header Ads Widget

Három részeg ukrán férfi molesztált egy 21 éves lányt a gödöllői HÉV vonalán.



A lány az édesapját riasztotta telefonon, aki Kerepesen várta gyermekét. A molesztálók is leszálltak, egyikük szóváltásba keveredett az apával, állítólag meg is ütötte, mire az apa sniccerkéssel nyakon szúrta. Az apát őrizetbe vették, és életveszélyt okozó testi sértés kísérletével gyanúsítják. A nyakszúrás épphogy elkerülte az ütőeret. A nyomozók vizsgálják, hogy az ukránok milyen mértékben felelősek garázdaság miatt. Az apát még vasárnap elengedték az őrizetből.

Óriási felháborodást váltott ki, miután a lányát védő és az egyik zaklatót Kerepesen nyakon szúró édesapát őrizetbe vették vasárnap. 

Az apát 21 éves lánya riasztotta telefonon, segítséget kérve, mivel a gödöllői HÉV-en három részeg ukrán molesztálta. Az egyik ukrán fogdosta és trágár szavakkal illette. Az apa a kerepesi HÉV-állomáson várta a lányát, aki leszállt, de a három részeg követte. A peronon az apa szóváltásba keveredett a zaklatókkal, egyikük állítólag meg is ütötte, mire az apa egy tapétavágó sniccerrel nyakon szúrta az ukránt. A szúrás szerencsére elkerülte a nyaki aortát, így életveszélyt okozó testi sértés kísérletével gyanúsították meg az apát, és őrizetbe vették. A sérült ukránt kórházba vitték, állapota nem súlyos.

Dulakodtunk. Elkezdtek fenyegetni, hogy kivel dolgoznak, meg hogy alvilági ismereteik vannak, hogy ők mekkora emberek, hogy így fogják megerőszakolni a lányomat, így fogják kivégezni a családomat 

– nyilatkozta a Tv2 hírműsorának, a Tényeknek a feldúlt családapa. A Pest vármegyei nyomozók egyébként a gyanúsítotti kihallgatását követően el is engedték az édesapát, így szabadlábon védekezhet.

A rendőrség garázdaság ügyében is nyomoz, aminek egyelőre nincs gyanúsítottja a Pesti Srácok értesülései szerint.

Azt vizsgálják, hogy a lányt zaklató ukránok magatartása garázdaságnak minősül-e. Ha valóban megütötték vagy lökdösték az apát még a szúrás előtt, egyikük vagy akár mindhármuk szintén gyanúsított lehet.

Az is nyilvánvaló, hogy a nyomozóknak vizsgálniuk kell az apa mondandójának valóságtartalmát, hogy valóban fenyegetőztek-e az ukránok alvilági kapcsolataikkal, illetve a lány megerőszakolásával. Amennyiben igen, a garázdaság minősített esete állhat fenn, aminek a büntetése súlyosabb, mint alapesetben.


Borítókép: illusztráció (Fotó: MTVA)