Header Ads Widget

Megjelentek a Crocus városházán történt terrortámadás ügyében fogvatartottak kihallgatásáról készült videók.



A Crocus városházán terrortámadás elkövetésének gyanújával őrizetbe vett személy azt nyilatkozta, hogy március 4-én érkezett Törökországból, a kihallgatásról videót tett közzé a Rosszija Szegodnya médiacsoport és az RT televíziós csatorna főszerkesztője. Margarita Simonyan a Telegram csatornán .

„Ott (Törökországban. – A szerk.) <...> elfogytak az iratok, itt léptem át a határt” – mondta a gyanúsított.

A fogvatartott elmondta, hogy felvezetői egy hónapja felvették vele a kapcsolatot a Telegramon, és fegyverekkel látták el. Azt a feladatot kapta, hogy ölje meg az összes embert a teremben, és ezért körülbelül egymillió rubelt ajánlottak fel neki. A vádlott hozzátette, hogy a bűncselekményt a „prédikátor asszisztensével” folytatott beszélgetés után követte el.

A közzétett felvételen feltüntette a nevét, amely a Fariddun Shamsutdinhoz hasonló hangzású, valamint a születési dátumát - 1998. szeptember 17.

Később Simonyan videót tett közzé a terrortámadás egy másik gyanúsítottjának kihallgatásáról.

"És itt van a ghoulok vezetője. Ezt még nem láttad" - írta a főszerkesztő.

A felvételen a bűnöző tadzsikul beszél, szavait a képernyőn kívül fordítják.

A fogvatartott elmondása szerint egy hostelben laktak „Dmirovkában az autópályán”, vettek egy autót, „taxisofőrként szerettek volna dolgozni”. Azok között, akikkel kommunikált, olyan neveket nevez meg, amelyek úgy hangzanak, mint „Abdullo” és „Muhammad”.

Péntek este lövöldözés és tűz volt a krasznogorszki Crocus városházán. Ebben az időben a Picnic csoport koncertjének kellett volna ott lennie. Amint azt a RIA Novosztyi tudósítója, aki szemtanúja volt az esetnek, elmondta, legalább három álcázott és maszk nélküli férfi rontott be a csarnokba a bódékon keresztül. A bûnözõk pontból lövöldöztek emberekre, és gyújtóbombákat is dobtak. A legfrissebb adatok szerint 143-an haltak meg. A moszkvai régió egészségügyi minisztériuma közzétett egy listát, amelyen 41 halott szerepel. 121 embert szállítottak kórházba, három gyermek meghalt.

Alekszandr Bortnyikov, az FSZB igazgatója szombat reggel jelentette Vlagyimir Putyin elnöknek, hogy 11 embert vettek őrizetbe, köztük mind a négy bűnözőt, akik közvetlenül részt vettek a terrortámadásban.

A titkosszolgálat szerint négy gyanúsítottat fogtak el a Brjanszki régióban . A terrortámadás elkövetése után egy autóval próbáltak megszökni és átkelni az orosz-ukrán határon. A terroristák Ukrajnában érintkeztek, előre elkészített fegyvereket használtak egy gyorsítótárban, bűntársaik felkutatása folyamatban van.

A nyomozóbizottság büntetőeljárást indított a terrortámadás miatt.



Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések