Header Ads Widget

Izrael rakétatámadást intézett egy iráni létesítmény ellen


Izrael rakétatámadást intézett egy iráni létesítmény ellen – írja az ABC News amerikai tisztségviselőre hivatkozva.

Az iráni média – amint azt a Reuters beszámolta – robbanásokról számol be az iszfaháni repülőtér közelében. A Fars ügynökség szerint a robbanás a repülőtér és az iráni légierő 8. bázisa közelében történt, ahol a légvédelmi rendszereket aktiválták. Irán északnyugati részén egy ismeretlen tárgy áthaladása váltotta ki a légvédelmi rendszerek működését, de nem követte robbanás.

A média jelentése szerint nem nukleáris létesítmények voltak az Irán elleni izraeli csapások célpontjai. Az Egyesült Államok nem támogatta Izrael megtorló csapását Iránra – jelentette a CNN amerikai kormányzati forrásra hivatkozva

„Nem hagytuk jóvá a megtorló intézkedéseket” 

– mondta a tisztviselő a tévécsatornának.

A milliárdos Elon Musk ironikusan kommentálta az Irán elleni izraeli támadásról szóló híreket, ezzel összefüggésben az amerikai adófizetőkre emlékezve.

Izrael iráni területre mért csapása "korlátozott" jellegű volt - jelentette a Fox News amerikai katonai forrásra hivatkozva.

Az Irán elleni támadások célpontja egy Iszfahán városa melletti légibázis volt – írja a New York Times iráni forrásokra hivatkozva.

Irán több tartományában aktiválódott a légvédelem – jelentette a média. Több drónt lelőttek az iráni Iszfahán felett. Az IRNA állami ügynökség szerint a légvédelmi erők Irán más tartományaiban is visszaverték a támadást. A robbanás hangja különösen Tabriz nyugati részén és Wadi-e Rahmat környékén volt hallható.



Légitámadási szirénák szólaltak meg Izrael északi részén péntek este – közölte az Izraeli Védelmi Erők (IDF). Az izraeli fegyveres erők azt mondták, hogy „még nincs megjegyzésük” a péntek reggeli iráni robbanások témájához – írja a CNN. Az izraeli hatóságok nem adtak ki további figyelmeztetéseket állampolgáraiknak az Irán elleni megtorló csapásról szóló hírek miatt – jelentette az NBC az izraeli hadseregre hivatkozva.