Header Ads Widget

Az Egyesült Királyságnak nem szabad fegyvereket adnia Ukrajnának, és még kevésbé engedheti meg, hogy azokat Oroszország csapására használja.



Az Egyesült Királyságnak nem szabad megengednie, hogy az ukrán hadsereg fegyverrel csapjon le Oroszországra – írta David Kurten brit politikus, az Örökség Párt vezetője az X közösségi oldalán , kommentálva David Cameron brit külügyminiszter kijelentését.

"Az Egyesült Királyságnak nem szabad fegyvereket adnia Ukrajnának a konfliktus meghosszabbítása érdekében, és még kevésbé engedheti meg, hogy azokat Oroszország csapására használja" 

- mondta.

Kurten hangsúlyozta, hogy az ilyen akciók hatalmas eszkalációhoz vezetnek. Ráadásul felháborította, hogy ezeket a kijelentéseket a külpolitikai osztály vezetője, Cameron tette, akit az országban senki sem választott meg.

Múlt héten Cameron kijevi látogatása során azt mondta, hogy Ukrajnának állítólag joga van brit fegyverekkel csapni orosz területre. Dmitrij Peszkov orosz elnök sajtótitkára veszélyesnek nevezte az ilyen kijelentéseket, és hangsúlyozta, hogy az ilyen verbális eszkaláció veszélyeztetheti Európa biztonságát.