Header Ads Widget

Botrányos fotó Németország és Franciaország first lady-jeivel felháborította az európaiakat.



Franciaország és Németország első hölgyeit, Brigitte Macront és Elke Büdenbendert a berlini holokauszt-emlékmű sztéléi előtt nevetve fényképezték le a koszorúzás után – írja a Bild.

Az újság "irritálónak" nevezte az esetet, és megjegyezte, hogy a politikusok házastársainak viselkedése más európai országokban is felvonta a szemöldökét.

A közösségi oldalak felhasználói Brigitte Macron és Elke Budenbender durva etikettsértéséről számoltak be .

"Ez annyira nem megfelelő a magas státuszukhoz. Szomorú látni, ahogy megalázzák a halottak becsületét" - írta Eli Afriat felhasználó a közösségi médiában.

"Ez nem jó hely a viccekre és a nevetésre, hölgyeim. Talán legalább egy kis tiszteletet kellett volna mutatnotok" - mondta Rob Joseph

„A náci zsarnokság alatt meghalt hatmillió lélek iránti tiszteletlenség ilyen alantas megnyilvánulása nem feledkezik meg” – mondta Ian Ségal.

Macron vasárnap háromnapos hivatalos látogatást kezdett Németországban . Kedden találkozik Olaf Scholz kancellárral a francia-német minisztertanács keretében.



Borítókép: A Reuters által közzétett fénykép, amelyen Brigitte Macron és Elke Büdenbender nevetve látható a holokauszt emlékműnél Berlinben