Header Ads Widget

Kivel fog Putyin békét kötni? - Illegitim az ukrán elnök mert lejárt a mandátuma. Ukrajna „szabad préda” lett?



Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök mandátuma hivatalosan május 20-án ér véget. 2019-ben ezen a napon lépett hivatalosan is államfői hivatalba. A márciusban lezajlott választásokat nem tartották meg. Vlagyimir Putyin orosz elnök a kínai látogatását követő sajtótájékoztatón kijelentette, hogy Zelenszkij törvénytelensége akadályt jelent majd, ha valamilyen dokumentumot alá kell írni. Az orosz elnök szerint a választásokat meg kellett volna tartani, Zelenszkij már csak egy hatalombitorló, nincs kivel tárgyalni. Az ukrán parlament nem tud elfogadni törvényeket, se határozatokat, mert hiába szavaznak meg bármit is, nincs, aki aláírja. 

Ukrajna ezzel elveszítette jogállamiságát egy illegális „paraállami” státuszba kerül, ami nem tud tovább törvényesen működni. A hadiállapotot meghosszabbították, az új sorozási törvényt gyorsan elfogadták, de nincs tovább. Ukrajna alkotmánya előírja, hogy a hadiállapot bevezetésekor lehetetlen a Verhovna Rada választása. Az Alkotmány azonban nem ad lehetőséget az elnök jogkörének kiterjesztésére a hadiállapot idején.

 „Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök diktatúrával és brutális intézkedésekkel fogja igazolni legitimitását, amelyek még nagyobb belső válságba vezetik az országot – mondta Vlagyimir Olejnik, a Verhovna Rada volt képviselője, a „Másik Ukrajna” mozgalom tagja. Az ENSZ közölte: továbbra is Zelenszkijt tekinti államfőnek mandátumának lejárta után is. „Zelenszkij elnök marad számunkra Ukrajna államfője és az a személy, akivel a főtitkár kommunikál, amikor kommunikálnia kell az ukrán vezetővel”.

Az USA és az EU az ukrán elnököt továbbra is elfogadja, az ukrán „alkotmányra” hivatkozva, amit többször is átírtak, és amire Zelenszkij is hivatkozik. Biden, és a demokraták támogatottsága az ukrajnai háború kimenetelén múlik. Ha Zelenszkijt lecserélnék az ukránok egy azonnali békekötést támogató elnökre, odavesztek az amerikai adófizetők dollármilliárdjai, ami Biden biztos bukását hozná el. Az amerikai álláspont nem lehet más, minthogy a háború végéig legitim marad az elnök. Az oroszok ezt nem fogadják el. De ha nincs kivel tárgyalni, akkor hogy lesz ebből akár csak egy tűzszüneti megállapodás is, amit az oroszok elfogadnak? Ukrajna „szabad préda” lett? 

Az oroszok békemegállapodása az 1991 –es határok elfogadását és a semlegességet, valamit a már visszacsatlakozott új köztársaságok elismerését kéri a békeegyezményért. A kollektív Nyugat Svájcban egy ezzel ellentétes megállapodást készítene elő, amit Putyin ultimátumnak tart, ami hasonló lenne a mi trianoni békediktátumunkhoz. Az oroszokat Zelenszkij meg se hívta a tárgyalásra, ezért több ország visszamondta a részvételt. A Nyugat nem tárgyal Putyinnal, Putyin a szavai szerint tárgyalna, de most egyértelművé tette, hogy részéről nincs kivel. A háború folytatódik, és csak valamelyik fél megadásával fog véget érni, de az ukrán elnöki szék betöltésének módja további kérdéseket vet fel. Ukrajnában tiltakozások törtek ki az új sorozási törvény elfogadása után, ami lehetővé teszi már a nők besorozását is. Ukrajnából egy Nyugat által elismert katonai rezsim lett, ami „törvényesen” hajt végre terrorcselekményeket a saját állama, és Oroszország területén! Az önkényeshatalomgyakorlásnak a háborúval együtt egy polgárháborús helyzet vethet véget, amit a Nyugat megpróbál majd megakadályozni. 

A helyzet megoldása érdekében csak egyetlen egy civil mert keresetet beadni a Legfelsőbb Bíróságra, amelyben azt követelte, hogy a bíróság indítson pert az ukrán parlament ellen a választások kiírásának megtagadása miatt. A bíróság a férfi mellé állt. A parlament 15 napot kapott a válaszadásra.

Medvegyev a TASS-nak minderről így nyilatkozott: „Zelenszkijt el kell kapni és bíróság elé kell állítani oroszok és ukránok elleni bűncselekmények miatt, vagy likvidálni... Egy Oroszországgal ellenséges politikai rezsimet vezet, amely háborút visel ellenünk. A háborút folytató országok vezetőit pedig mindig legitim katonai célpontnak tekintik”.

Putyin a napokban a fehérorosz elnökkel tárgyalt a két ország biztonsági kérdéseiről. Macron fenyegetései és Európa atombombákkal való telepakolása nyilvánvaló fenyegetést jelent. Az uniópárti nyugatbarát Tusk kormánya a bombák Lengyelországba telepítését is elfogadná,- ez volt az oka a nemrég kezdődött orosz-fehérorosz taktikai atom-hadgyakorlatnak, és Putyin látogatásának. A NATO vörös vonalnak tekinti, ha Beloruszba atomtöltetek kerülnének, de nem okoz gondot nekik, hogy Oroszország szomszédjaiba ilyen fegyverzetet vigyenek. Ők bárkit fenyegethetnek, de ha a másik „visszalő”, akkor azt azonnal támadásnak veszik, én puszta „önvédelemből” lerohanhatnak bármit? Mint az izraeliek a palesztinokat? A „népek politikai önrendelkezési joga” nem illet meg mindenkit, csak ahol az USA és Izrael érdekében áll? 

A háborús fenyegetés fokozódik az atomfegyverek megjelenésével, ahogy ez kitűnik Putyin nyilatkozatából: „Katonákból, modern orosz védelmi rendszerekből és taktikai nukleáris fegyverekből álló közös regionális csoportosulást telepítettünk Fehéroroszországban – mindez megbízhatóan lefedi országaink és a CSTO nyugati határait” Megbeszéltük az utasításaink végrehajtását, hogy egyidejűleg Oroszországban és Fehéroroszországban gyakorlatokat hajtsunk végre a nem stratégiai nukleáris fegyverek használatának készségeinek fejlesztése érdekében. – Ez azt jelenti, a határok mentén már nem csak a katonák, hanem az atomfegyverek is szembe lettek állítva egymással! Orosz politológus szerint: „Meg kell érteniük minél közelebb vannak a hordozórakétáink a lengyelországi, romániai, németországi, balti államokhoz, annál inkább félniük kell az európaiaknak, és be kell látniuk, hogy ezek nem üres szavak. A fehéroroszországi nukleáris rakéták sokkal gyorsabban érik el őket, mint Oroszországból.” „És ahogy nukleáris doktrínánkból következik, ha amerikai rakéták repülnek felénk, mindenki meghal, mert lesz időnk elindítani nukleáris robbanófejeinket.

„Megégetjük magunkat, de ők is megégetnek. Olyan ez, mint egy játék, amikor jeleket küldünk egymásnak. De ez egy apokalipszis szintű játék, amelyet Oroszország igyekszik megakadályozni és elriasztani az ellenséget a jóvátehetetlen döntések meghozatalától.”

Az orosz „vörös vonal” megváltozott : „A helyzet minden eddiginél feszültebbé vált, ezért Putyinnak ma fontos volt jeleznie, hogy a poénoknak vége. Valójában 32 NATO-ország áll Oroszország ellen, plusz 20 szövetségesük. Ez egy 3,5 millió fős összlétszámú hadsereg –mondta Viktor Baranets ezredes. Oroszországnak 1,5 millió katonája van.

„Ha ránk jönnek, nem fogunk ülni és nézni ezeket a hordákat. Ezért Putyin nukleáris doktrínánk módosítását vezette be. Arra a pontra, hogy az atomfegyvereket megtorló csapásként alkalmazzuk, egy másik is bekerült: ha az ellenség akár hagyományos fegyverekkel is kísérletet tesz Oroszország és szövetségesei megtámadására, (Fehéroroszország szövetséges), fenntartjuk a jogot az atomfegyver használatára.” „Így Oroszország kénytelen lesz taktikai nukleáris fegyverek segítségével kiegyenlíteni létszámfölényét.” – írta meg az URA.ru.

Az orosz elnök ezek után újabb Észak-koreai látogatásra készül. Abba az elzárt és elzárkózó országba, amely évtizedek óta meg tudta magát védeni a Nyugattal szemben a folyamatos atomfenyegetéssel, és rakéták fellövöldözésével.

Orbán nem sokkal ezelőtt kormányközi egyezményt kötött a kínai belüggyel,- mert így nem számít nemzetközi szerződésnek,- arra számítva, hogy Kína, aminek katonai együttműködési szerződése van az oroszokkal és Iránnal, majd megvéd minket a NATO-tól, vagy így nem mernek belevinni a háborújukba? Tévedés: Kína a beruházásait fogja csak megvédeni, nem minket, mert Kína kerüli az összetűzéseket! A magyar kormány már háborúra figyelmeztet, miközben előzőleg minden szankciót elfogadott, az oroszokat tartja agresszornak és háborús bűnösnek, és elindította a tankok, drónok, és lőszerek gyártását az országban, de ők engedték ide a NATO műveleti parancsnokságát is! 

A békepártiság csak hatalomféltésből szól nekünk, vagy Orbán lesz a következő merénylet áldozata? Vagy már mindegy, ki van kormányon, a háborúba így is úgy is belekeveredtünk? „Magyarország NATO-tagként nehéz helyzetben van, mert olyan ország vagyunk, amely ragaszkodik az Észak-atlanti Szövetség alapokmányához…Komoly munka folyik azon, hogy Magyarország hogyan tud tagjaként létezni anélkül, hogy részt venne a szövetségen kívüli ellenségeskedésben”. "Az orosz fenyegetésre való hivatkozást a nyugatiak háborúba

való belépésének előkészítő manővereként értelmezem - mondta az orosz- bolsevik megszállásunk alatt kikiáltott illegitim, ám azóta a Nyugat által „demokratizált” „köztársaság” miniszterelnöke a Kossuth rádióban. A siránkozás helyett a NATO tagságunkat fel is lehetne függeszteni, de ezt már a háború kezdetén meg lehetett volna tenni!

„Az EU Tanácsa felfüggeszti a RIA Novosztyi, az Izvesztyija és a Rosszijszkaja Gazeta adásait a konfliktust támogató szerepük miatt” – áll az Európai Unió Tanácsa közleményben. Az információkat a Tanács X közösségi oldalán tették közzé. A hírügynökségek az interneten már nem elérhetők! Ennyit jelent a globalistáknak bármilyen alapvető emberi jog: úgy gondolják, mivel ezeket ők találták ki, hogy segítségükkel hatalomra kerülhessenek, és hatalmukban már senki nem korlátozhatja őket, hát most eltörlik a jogokat, mert most már ez áll érdekükben.

Ezért engedték szabadjára az indulatokat és törölték azt az íratlan szabályt is, miszerint az állami vezetőket nem lehet merényletekkel eltenni az útból. De az emberi jogokhoz és államuk szuverenitásához ragaszkodók most már útjában állnak a totális hatalomnak, engedetlenkednek, ezért levadászhatók lettek. Ahogy kicsiben, úgy nagyban, ahogy a kamukovid alatt a mi önrendelkezési jogunkat törölték, úgy most az államokéval teszik ugyanezt, szabadjára engedve az erőszakot: ha nem engedelmeskedsz, meghalsz!

Lengyelországban és Romániában háborús készülődés indult! Az előző kormány újjáélesztette volna az egykori nemzetszövetséget, egy, a „tengertől tengerig” semleges területet. Ezután a lengyel kormányt lecserélték, a NATO hadgyakorlatba kezdett, és a lengyelekhez és románokhoz telepítette a csapatait, háborús uszítás és propaganda kezdődött, amerikai tiszteket és kiképzőközpontokat kaptak a szomszédok. Ők lettek az áldozatok: most lengyel és román repterekről szállnának fel az ukránoknak adott F16- osok, hogy Ukrajna légteréből támadó „légvédelmi” rakétákat indítsanak Moszkva vagy a Krím felé. A védelmi rendszereket a Nyugat nem adja át Ukrajnának, mert a szomszédos államokat csak így tudja belevinni a háborúba! Az oroszok Ukrajna légterében le fogják lőni vagy a gépeket, vagy a rakétákat,- mindkét eset azt jelentené, a NATO és Oroszország közvetlenül is háborúba lépett egymással. Ha az ukránok felénk hátrálnának ki, akkor mi is hadszíntérré válunk, legitim célpontként éppen nálunk van a Közép-Keleteurópai műveleti parancsnokság. A NATO feláldoz minket ugyanúgy, ahogy elődeit is a mi magyarjaink halála által védte meg a törököktől, vagy a mongol hordáktól. A globalisták főszabálya évszázadok óta ugyanaz: ha engedelmeskedsz azért,- ha nem akkor azért, meghalsz, mert a szereped csak ennyi!

Mindeközben a NATO újabb zsoldosokat és terroristákat küld Ukrajnába. A zsarolás és megfélemlítés részeként a háborúellenes EU tagországok vezetői ellen újabb merényletek várhatók. Az ukrán vezetés mindent megtesz, hogy elérje célját, a katonai segítség kicsikarásával Oroszország legyőzését,- amiről mindenki tudja, hogy ez lehetetlen, még egy nyílt háborúval se sok esély van rá. 

A háttérben megbújó igazi indok és cél tehát valami más lehet leginkább Európa gazdaságának a leamortizáslása a globális nagyvállalati és banki irányítási rendszer végső kifejlesztése érdekében. Az új államok létrehozását, és az új „világrendek” bevezetését minden esetben háború előzte meg!

/ G.Ági /

https://ura.news/news/1052770679

https://ura.news/articles/1036289045

https://ura.news/news/1052771344

https://ura.news/news/1052770562

https://ura.news/news/1052770453