Header Ads Widget

A két világháború folytatásaként most Oroszország feldarabolásán van a sor - Legitim célponttá vált innentől minden NATO tag reptere.



A nagyhatalmak a médiákon keresztül üzentek hadat egymásnak. Stoltenberg, a bankárkaszt üzleti lapjában, az Economistban jelentette be a szabadkezet az orosz területek támadásához, Putyin a szentpétervári fórumon tartott beszédével a nemzetközi médiákon keresztül üzente vissza: háborúban legitim célpont minden ország ahonnan rátámadnak, ezért neki is joga van a saját szövetségesei területéről védekező, megtorló, vagy megelőző csapásokat indítani a támadó országokban lévő legitim katonai célpontok ellen. Nyilatkozatát a Kreml pénteken megerősítette. Legitim célponttá vált innentől minden NATO tag reptere ahonnan felszállnak a gépek, és területe, ahol bevetésre szánt csapatokat, eszközöket, muníciót helyeztek el, vagy parancsnoki központok vannak.

Oroszország rakétákat indíthat olyan harmadik országok területéről, ahonnan elérik akár az USA-t is. Ilyen ország lehet a BRICS tagok bármelyike, akikkel a kínaiakkal és irániakkal kötött védelmi szerződéshez hasonló megállapodást kötnek. Ahogy Ukrajna is ezt tette az európai NATO tagállamokkal.

Oroszország és a NATO hadba lépett abban a pillanatban amikor Stoltenberg és Biden engedélyezte az ukrán határokon kívüli csapásokat orosz területekre.

Putyin után Biden is átértékelte az USA nukleáris doktrínáját. Ezután növelhető a NATO területén elhelyezhető taktikai atomfegyverek mennyisége, amikkel „megelőző csapást” indíthatnak bárhova ahonnan fenyegetéstől tartanak.

Az Egyesült Államoknak több stratégiai nukleáris fegyvert kell bevetnie az elkövetkező években, hogy elrettentse az Oroszország, Kína és más ellenfelek növekvő fenyegetéseit – mondta pénteken a Fehér Ház egyik magas rangú munkatársa…. Teljesen fel kell készülnünk arra, hogy végrehajtsuk, ha az elnök meghozza ezt a döntést - mondta a Fegyverellenőrző Szövetségnek…."Ha eljön az a nap, az azt az elhatározást fogja eredményezni, hogy több nukleáris fegyverre van szükség az ellenfeleink elrettentéséhez és az amerikai nép, szövetségeseink és partnereink védelméhez – írta a Reuters. Azt elfelejtették hozzátenni, hogy Kína és az oroszok atomarzenálja jóval nagyobb mint Amerikáé, a törökök bevonására pedig egyre kisebb az esély. Azt sem említették meg, hogy az orosz atomdoktrína is megváltozott: nemzetbiztonsági okból atomfegyverek bevetése is lehetséges atomfegyverek hordozására alkalmasrepülőgépek megjelenése, vagy atomtöltet kilövésére alkalmas rakétarendszerek határközeli telepítése esetében is. Az ijesztgetés leginkább figyelmeztetés: Az interkontinentális rakéták korában ezeknek a hangzatos kijelentéseknek inkább az erőfitogtatás a célja, hiszen ezekkel a rakétákkal bárhonnan elérik egymást a nagyhatalmak. Nem kell atom ahhoz, hogy több méter mély kráterekben temessék el egymás katonai központjait, ha úgy akarják. 

Az erőviszonyokat a műholdas vezérlés blokkolása, és az elektronikus zavarófegyverek fejlettsége fogja eldönteni.

Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken kijelentette, hogy Oroszországnak nincs szüksége nukleáris fegyverek bevetésére, hogy megszerezze a győzelmet Ukrajnában, és nem áll szándékában ezek használata.

Közben Törökország bejelentkezett a BRICS be. Az erővonalak teljes átrendeződését okozhatja, ha a törököknél Putyin felé billen a mérleg. Erdogan az ukrajnai háború kezdete óta a NATO ból való kilépésével tartja sakkban Amerikát. A kettős beszéd és játszma időt ad a törököknek felmérni az erőviszonyokat. A legnagyobb NATO tagországnak hamarosan döntenie kell, hova áll. A harmadik háború „sikere” Erdogan döntésén múlik, ami az amerikai világuralom végét hozhatja el. Ám ha felborul a status quo, az erőviszonyokat a háború folytatása fogja eldönteni! A törökök egy újabb oszmán birodalomra áhítoznak, az arabok egy arab kalifátust akarnak, Kína gazdasági uralomra törekszik, miközben Európát elgyengítették. A NATO veresége esetén saját hadsereg híján védtelenné válunk, ami a győztesek közt lehetővé tesz egy újrafelosztást. Könnyen megeshet, hogy újra török fennhatóság alá kerülünk, vagy kínai mandátumterületté válunk. A paktumokat mint mindig, most is megkötik, ha már meg nem kötötték! Nem csoda, ha felerősödött a honvédelem iránti igény, a sorkatonaság újbóli bevezetése mögött nem feltétlenül Amerika megsegítése áll.

Biden és Macron a Közel-Keletről és Ukrajnáról beszélt a francia állami látogatáson. A két ország keményebben fog dolgozni, hogy megakadályozza az izraeli és a gázai Hamász fegyveres csoporttal folytatott háború regionális eszkalációját, és az Izrael és a Hezbollah közötti feszültség csillapítására összpontosítanak – mondta Macron újságíróknak Bidennel az Elysee-i elnöki palotában.- Igen, ezt már ismerjük. Így kezdődött az ukrajnai háború is.

Folyamatosan az eszkalációról beszéltek. Nekünk arról, hogy el akarják kerülni, a zárt ajtók mögött meg arról, hogyan hogyan tudják úgy eszkalálni a helyzetet, hogy az orosz agressziónak tűnjön. Biden tovább támogatja Izraelt, ami a Moszad által pénzelt és felügyelt Hamászt indokként használta a palesztinok kiszorítására és kiirtására. De Putyin keresztbe tett nekik a Raisival kötött védelmi egyezménnyel, amiért a szaudi herceg se adta be a derekát az ígéreteknek, mert nem akar Iránon keresztül az oroszokkal és kínaiakkal nézni farkasszemet. Most gyorsan ki kell találni, hogyan lehet Iránt is megsemmisíteni. Az elnök már nem él….. az irániak az USA kezét sejtik a „’helikopterbalesetben”. Az ok a szaudiakkal és oroszokkal kötött egyezsége, nameg a Hezbollahon keresztül a gyarmatosítókkal szembenálló „ellenállási tengely” támogatása. Iránban ezért felforgatást kell szervezni, szembefordítva őket újra a szaudiakkal, így mint „agresszor” állam, „eszkalációt megelőző háború” indítható ellenük. Izrael nem törődve se joggal, se törvénnyel, már Libanont is támadja. Leállítani nem lehet őket, minden erre irányuló törekvésre antiszemita váddal vágnak vissza. Azt hinnénk, Amerika, és az arabok álláspontját ismerve ezzel öngyilkosságba rohannak, de nem. Az ő dolguk háborúba vinni az arabokat, akik fölött uralmat ígért nekik valaki, úgy, hogy teljesülhet régi vágyuk, a Nagy Izrael létrehozása. Ha nincs Palesztin állam, létrejöhet az Ábrahám-egyezmény? A palesztinokat ugyanúgy feláldozták, mint az ukránokat?

Amerika úgy gyarmatosít, hogy megbuktatja a nagykövetségein keresztül a kormányokat politikai és gazdasági befolyásszerzéssel. Ehhez mindent felhasználnak, a terrorizmustól a hitelezésig. A dinasztikus, elfogadott uralkodók útjukban voltak, ezért megölték, megvették, vagy megbuktatták őket „lázadások” szításával. Az arab országok vezetői ellen szított lázadások mögött az izraellel kötött békeszerződések kikényszerítése állhat, amerika és izraelbarát kormányok létrehozása céljából. Európa és a Közel-Kelet felforgatása után most újra Oroszország lett a célpont. A háború Oroszországgal nem Ukrajna védelméről szól, hanem Oroszország megsemmisítéséről, és a terület újrafelosztásáról. Egy titkolt nyugati terv mentén 5 részre szakítanák a Föderációt, hogy soha többé ne legyen útjában a nyugati hegemónnak. Egy amerikai „agytröszt” tervét találta meg erről a volt osztrák külügyér, amiről a Boszniai Szerb Köztársaság elnöke is tudott, ahogy ez nemrég kiderült. Meglehet, a svájci békecsúcson ennek a stratégiáját fogják megbeszélni, aminek része az atomfegyverek betelepítése, és az ukrán gabona és élelmiszerimport Európába, amit egy gyorsított uniós felvétellel lehetne megoldani. „ E tartós béke fő elemeiről – a nukleáris kérdésről, a polgári infrastruktúra biztonságáról és az élelmezésbiztonságról – megállapodásra juthatunk, és kezdeti stratégiai megbeszélést kell folytatnunk” – érvelt Macron, a francia Rotschild küldött a trianonihoz hasonlóan elkészíteni kívánt újabb angolszász békediktátumról. A „békeképlet” megtárgyalását az uniós választások utánra tették, így se meglepetésektől, se a változásoktól nem kell tartaniuk. A nagyhatalmak a konferencián nem vesznek részt, aminek az lehet az oka, hogy más tervük van.

Az ukrajnaihoz hasonló nyugatbarát kormányokkal Oroszország feldarabolása esetén Amerika hozzáférhetne olyan természeti kincsekhez, amikben szűkölködik, tengeri kijáratokat is kapna, így gazdasági erejét is növelni tudná.

Ehhez kell a már bevált módszer a felforgatásokkal, a lakosság eltántorítása a vezetés mellől a civil célpontok elleni támadásokkal, a szankciók, és a fenyegetés az atomháborúval. A Nyugat „békéjéhez” erő kell, ám az erő náluk mindig háborút jelent.

Ám ennek van egy komoly akadálya: Putyin, az évszázad politikusa, akit az oroszok többsége „cár atyuskaként” tisztel. És egy kiszámíthatatlan eseménysor, amit úgy neveznek: a „fekete hattyú esemény”.

A BRICS - hez és EAEU-hoz a szentpétervári fórumon újabb 59 ország jelezte csatlakozási szándékát,- köztük a törökök is. Ezzel a mérleg a „kelet” felé billen a világgazdaságban, és politikában betöltött szerepük mentén. Míg Európa és a Nyugat elszegényíti önmagát, a világ másik fele gyarapodik, és erősödik.

A birodalmak hanyatlása mindig új birodalmak felemelkedésének a kezdete. A világrendek harcában az újkori római birodalom, és a nyugati ideológia helyét egy keleti kaganátus típusú uralmi rendszer veszi át?

Megmaradunk, vagy eltűnünk mi is örökre a népek harcának zajló tengerén? Beteljesülnek- e a régi jóslatok? Közeleg az idő, amikor ezt is megtudhatjuk..

/ G. Ági /

Forrás:

https://ura.news/news/1052720504

https://ura.news/news/1052778264

https://ura.news/news/1052778224

https://www.reuters.com/world/us/biden-aide-raises-possible-increased-deployments-us-strategic-nuclear-

weapons-2024-06-07/

https://www.reuters.com/world/biden-macron-discuss-israel-ukraine-pomp-filled-state-visit-2024-06-08/

https://www.youtube.com/watch?v=t3QfYF2qhh0