Header Ads Widget

Se metróklíma, se gödöllői HÉV: Karácsony és a gyurcsányista fővárosi vezetés újra hátba szúrta Budapestet





Ahogy telik az idő, a balliberális fővárosi vezetés egyre több ígéretéről derül ki, hogy csupán a szokásos, régimódi bolsevik mézesmadzag és olcsó retorikai fogás, amelyek valódi rendeltetését később a marxista gumibot hivatott elmagyarázni a kétkedőknek. A tegnapi Fővárosi Közgyűlés ismét annyi érthetetlen húzást és öncélú marketingfogást tartalmazott Karácsony Gergely és kispajtásai részéről, hogy felsorolni sem lehet. Tavaly a forró metrókocsiban savanyú mosollyal videózgató és kampányoló Karácsony újabb ígérete került szemétdombra, hiszen a nagy harsogásból az lett, hogy tegnap ő és a balliberális vezetés nem szavazták meg azt a javaslatot, hogy klímát szereljenek be a metrószerelvényekbe. De az építés, munka szavaktól hidegrázást kapó, most már nyíltan gyurcsányista vezetésű Budapest itt azért nem állt meg, és a gödöllői HÉV-re is nemet mondott. A leginkább érintett XVI. kerület fideszes polgármestere értetlenségének a Fővárosi Közgyűlésen kívül tegnap a Facebookon is hangot adott. A magyar társadalom most Budapesten figyelheti meg “kicsiben”, milyen ha Karácsony Gergely Gyurcsány Ferenc kezébe kerül a karmesteri pálca és elgondolkodhat a közelgő 2022-es választás fontosságán. Pedig egyszer már megtapasztalhatta az ország, hogy mit képes vele tenni a gátlástalan szemkilövető, több esélyt nem érdemel.

Az M2-es metró tulajdonképpeni meghosszabbítása lenne a Gödöllői HÉV-vel történő összekötése, a HÉV korszerűsítése, kéregvasúttá alakítása, amelyekre adottak a tervek és a kormányzati támogatás. Azonban akad egy kis probléma, ugyanis Kovács Péter fideszes polgármester tervezési munkákhoz szükséges 1,1 milliárd forintos, költségvetési módosító javaslatát leszavazta a konstruktív és a “népért dolgozó” baloldal, ezzel a projektet gyakorlatilag kitolta 2030 utánra. Ennek Kovács Péter szerint tehát nyilvánvalóan az lesz a következménye, hogy a projekt nem lesz megvalósítható a 2021-2028-as uniós költségvetési ciklus ideje alatt, pedig adott volt rá a lehetőség. Karácsonyék ilyen aprópénzeket természetesen nem sajnálnak akkor, amikor meg kell emelni egymás tiszteletdíját, a számolatlan főpolgármester-helyettes magas fizetése is tökéletesen rendben van, ahogy a 2010 előtti időszak régi bolsevikjainak pozícióba helyezése is megéri a pénzt. Az viszont úgy látszik nem ér meg egy fillért sem, hogy a Gödöllői HÉV-vel kapcsolatos, régen várt és Karácsonyék által is megígért tervezés folytatódjon és a munkák megkezdődhessenek minél korábban.


Így viszont vélhetően 2030 előtt semmilyen érdemi történés nem lesz az ügyben, pedig ezt is megígérte Karácsony Gergely a kampányban. A mostani főpolgármesternek azonban a világ minden kincse kevés lenne a sok ígéretének betartására, a legfontosabb döntéseket pedig vélhetően az öregecskedő bábmester hozza meg helyette a szemlőhegyi villa dolgozószobájában. Most tehát hiába mutogat ismét másra, hibásokat keresve, a kormányzati támogatás megvolt és megvan, a Tarlós István által vezetett Fővárosi Önkormányzat elkészíttette az M2-GHÉV projekt engedélyes terveit, amely így felkészült arra, hogy a 2021-2028 közötti Európai Uniós költségvetésben kiemelt budapesti fejlesztés lehessen. A tegnapi döntés miatt azonban legalább újabb tíz évet vesznek el azoktól az emberektől, akik immár kezdték azt hinni, hogy várva várt projekt megindul.

Karácsony gyáva menekülése többszörösen tetten érhető, így szokásos, szívhez szóló Facebook posztjai csupán saját táborának hergelését és a valódi problémáról történő elterelést célozzák. Vitézy Dávid, a Budapesti Fejlesztési Központ vezetője ugyanis így válaszolt Szatmáry Kristóf, a XVI. kerület országgyűlési képviselőjének a HÉV ügyében írt levelére:
"a hatályos kormányzati dokumentumok teljes egészében támogatják a projektet… a projekt előrehaladásához a Kormányzat minden lehetséges és észszerű támogatást és eszközt megadott, és jelenleg semmiben nem akadályozza, hátráltatja vagy lassítja, sőt, kifejezetten segíti a kormányzati adminisztrációs (rendeleti, határozati stb.) háttér a projekt alapos és jó minőségű előkészítését."
Ehhez ismét érdemes hozzátenni Karácsony tavalyi ígéretét, amelyben pont a projekt felgyorsításának ígéretével próbált szavazatokat halászni a XVI. kerületben, ahol tehát megismételve: kerek-perec megígérte, hogy FELGYORSÍTJA a projektet. Tulajdonképpen sikerült felgyorsítani, hiszen ezzel véget is ért. Alább Kovács Péter, XVI. kerületi fideszes polgármester Facebook posztja olvasható, ahol érdekes a kommenteket is elolvasni, hiszen egy kerületi momentumos politikus próbálta a mundért védeni, kevés sikerrel.


PestiSrácok.hu
                                         Választások előtt meg így tiltakoztak!