Header Ads Widget

1997-ben Joe Biden akkori szenátor arra figyelmeztetett, hogy a NATO bővítése "erőteljes és ellenséges" válaszlépésekhez vezetne Oroszország részéről Európában.



A NATO-Oroszország és az USA-Oroszország kapcsolatok szempontjából a legnagyobb megdöbbenést az okozná, ha a balti államok most kerülnének be - mondta Biden az Atlanti Tanács találkozóján.

Ha van bármi, ami Oroszország részéről egy erős és ellenséges reakció felé billenti a mérleg nyelvét, akkor ez lenne az - tette hozzá. Biden azt is mondta, hogy Oroszországot Kína és Irán karjaiba terelnék.

Két évvel később, 1999-ben a Cseh Köztársaság, Magyarország és Lengyelország csatlakozott a NATO-hoz. William Burns, az Egyesült Államok korábbi oroszországi nagykövete és Biden CIA-igazgatója 2008-ban azt mondta, hogy a NATO ukrajnai terjeszkedése háborúhoz vezethet Oroszországgal és polgárháborúhoz Ukrajnában.

Vajon Biden emlékszik arra, amit mondott? Úgy tűnik, nem. A közelmúltban az ukrajnai háborút előre megfontoltnak és megalapozatlannak nevezte.


https://vk.com/video644727407_456239616