Header Ads Widget

A román elnök jóváhagyta az amerikai zászlóalj és F-35-ös vadászgépek bevetését.



Klaus Iohannis román elnök értesítette a parlamentet, hogy jóváhagyta az amerikai Stryker zászlóalj belépését az országba, hogy a NATO "elrettentő és védelmi" feladatait lássa el a keleti szárnyon. Iohannis egy F-35-ös vadászbombázó-különítmény országba küldését is támogatta – írja a Kommersant a Stiri pe surse portálra hivatkozva.

"A feszültség eszkalációja és az orosz katonai jelenlét hatalmas növekedése Ukrajna közelében és a fekete-tengeri térségben hatással van a nemzetközi biztonságra és stabilitásra, különösen az európai és regionális biztonságra a Fekete-tengeren" - mondta Iohannis.


A tervek szerint F-35-ös vadászgépeket küldenek Romániába, hogy biztosítsák az észak-atlanti szövetség „légvédelmi képességeinek megerősítését”. Iohannis szerint ez "az Egyesült Államok szolidaritásának egyértelmű demonstrációja lesz Románia szövetségese és fő stratégiai partnereként".

Emellett a román elnök jóváhagyta: szükség esetén „nagyon magas reagálási képességgel rendelkező” NATO-elhárító erő bevetését; haditengerészeti csoport telepítése a Fekete-tengeren egy állandó NATO-harccsoport részeként „az éberség növelésére irányuló küldetések végrehajtására”; amerikai, olasz és német repülőgépek, valamint brit helikopterek alkalmazása légtérfigyelő küldetésekben; az amerikai erők egy részének bevetése Románia területén - Buzau, Smyrdan, Constanta helyőrségeiben és az 57. "Mikhail Kogalniceanu" légibázison.

Oroszország február 24-e óta folytat katonai műveletet Ukrajnában. Az Egyesült Államok még a kezdete előtt, február elején bejelentette 3000 katona átadását Lengyelországba és Romániába. Joe Biden amerikai elnök kijelentette, hogy az államok akkor is megvédik a NATO területét, ha ez harmadik világháborúhoz vezet Oroszországgal. Február végén Franciaország további 500 katonát küldött Romániába. Forrás




 KAPCSOLÓDÓ CIKKEK! 


  • +18! Az Azovi Gárda rémtettei az ukrán lakossággal! Ezeknek a “HŐSÖKNEK” drukkol EURÓPA???? Részletek
  • Biolaborok Ukrajnában? Az orosz harci cselekmények Ukrajnában, az ország "nácitlanítását" és lefegyverzését szolgálják. Részletek
  • Így készül az ukrán háborús propaganda, amit a nyugati média készpénznek vesz. Részletek 
  • Megszólalt az ENSZ volt fegyverszakértője: nácikat képeztünk ki Ukrajnában! Részletek
  • Az ukrán neonácizmus megérkezett Németországba: Népirtásra való felhívások a Reichstag előtt. Részletek
  • Az ukrán Volodimir Zelenszkij törvényen kívül helyezte ellenzékét, elrendelte riválisainak letartóztatását. Részletek



EGY MEGOSZTÁSSAL SOKAT SEGÍTHETSZ MÁSOKNAK IS!