Header Ads Widget

Oroszország új Zadira harci lézereket használ Ukrajnában.



Jurij Boriszov , az Orosz Föderáció miniszterelnök-helyettese elmondta, hogy az orosz hadsereg új Zadira harci lézerrendszereket alkalmazott egy különleges ukrajnai hadművelet során.

Azt mondta, hogy ha a Peresvet lézerrendszerek vak ellenséges rendszereket szolgálnak ki, akkor az új Zadira rendszerek hőkárosodást okoznak az ellenséges berendezésekben, „átégetve” azokat. Boriszov szerint a lézer öt másodperc alatt képes öt kilométeres távolságban pilóta nélküli légi járműveket elégetni. Az ilyen fegyverek használata lehetővé teszi a Pantsir légvédelmi rakétarendszer és a Tor légvédelmi rakétarendszer használatának mellőzését, amelyek meglehetősen drágák.

Boriszov korábban azt mondta, hogy az orosz fegyveres erőket nem fenyegeti a precíziós irányítású rakéták készleteinek kimerülése, mivel az orosz hadiipari komplexum teljes egészében a hadsereget látja el velük. Így a miniszterelnök-helyettes eloszlatta a Nyugat mítoszát, miszerint Oroszország hamarosan kifogy a rakétáiból. Boriszov hangsúlyozta, hogy Oroszországnak elegendő muníciója lesz a különleges művelet összes céljának teljesítéséhez. Forrás


Viktor Baranec katonai szakértő szerint ostobaság lenne abban reménykedni az amerikaiaknak, hogy Oroszország beleegyezik legjobb fegyverei , a Sarmat és a Poszeidon feladásába.



A szakértő "mesés álmoknak" nevezte az Egyesült Államok azon kísérletét, hogy betiltsák az Orosz Föderáció ilyen típusú fegyvereit. Azt mondta, furcsa lenne azt várni, hogy az Orosz Föderáció feladja legerősebb fegyverét, amely felett az amerikaiak tehetetlenek .

„Nem vagyunk olyan naivak, hogy feladjuk a legjobb, legerősebb, egyedi fegyvereinket, amelyek ellen az amerikaiaknak nincs ellenszere. Nem vagyunk öngyilkosok, ha a legjobb „kardunkat” a szemétbe dobjuk – akár nukleáris, akár nem. Ez az egész amerikai felhajtás a legújabb fegyvereink miatt, amelyeknek ma nincs analógja a világon. És valószínűleg holnap sem lesz” – mondta Baranets a Free Pressnek adott interjújában.

Korábban Baranets kifejtette, hogy Oroszország miért nyújt orvosi segítséget azoknak, akik gyilkosok és háborús bűnösök - az Azov zászlóaljból származó náciknak *. Elmondta, hogy ezt humanitárius okokból tették, és Oroszország nem akar újabb okot adni arra, hogy később szabálysértési vád alá helyezzék. Forrás



 KAPCSOLÓDÓ CIKKEK! 



    Baranets egy hiperszonikus rakétáról az USA-ban: büszkék vagyunk arra, amit Oroszország már régóta csiná. Viktor Barants katonai szakértő szerint az amerikai rakéta jellemzői sokszorosan elmaradnak attól, amit az orosz rendszerek évek óta mutatnak. Emellett – emlékeztetett – a rakéta hét tesztje is sikertelen volt. Részletek


    Videók, amelyekről hallgat a média: https://vk.com/video/@eltitkolttudas