Header Ads Widget

A jövő intimitása - Szex robotokkal, okos játékokkal. Cél az emberek elidegenítése egymástól!



A cikk ugyan 2021-ben íródott, de már akkor is tudni lehetett, hogy készül a Metaverzum, - illetve a majomhimlő fertőző tüneteiről szőtt mese se tegnap született. 

Ha sikerül elérniük, hogy az emberek rettegjenek egymás közelségétől, akkor hirtelen képbe is kerül a mesterséges intelligencia által pótolható együttlét. Az, hogy a legújabb kórság éppen a társadalom legmodernebb, szabadosabb és "felvilágosultabb" rétegét érinti, nem véletlen. Velük tökéletesen lehet reklámozni bármit, hiszen ezért mossák az agyukat évek óta... Szépen-lassan össze fog állni a kép a szexuális úton terjedő betegségek és a mesterséges intelligencia területén elért eredmények kapcsán.

Cél az emberek elidegenítése egymástól, az intimitás szétbombázása, a testi kontaktus értéktelenítése és akiknél sikeres lesz - szépen mennek is a szobájukba ledőlni és virtuálisan odabújnak majd az avatárjukkal egy másik személytelen "valakihez". Ami ennél is szomorúbb, hogy talán olyanok is élnek majd ennek a lehetőségével, akik most el se tudják ezt képzelni.

Most, hogy intelligens villanykörtékkel, ajtócsengővel, hűtővel és egyebekkel rendelkezünk, csak idő kérdése volt, hogy a mesterséges intelligencia révén a legősibb és legintimebb életünk okosabbá váljon. Mivel a sextechnek megengedték, hogy  a CES 2020-on  az egészségügyi és wellness-eladók között szerepelhessen, ahelyett, hogy megtagadták volna a belépést, vagy a múlt éveinek megfelelően hátul húzták volna, az emberi szexuális élményt fokozni hivatott technológia valószínűleg a mainstream küszöbén áll. Ahogy egyre többen hívják be a mesterséges intelligenciát hálószobájukba és a legintimebb élményeikbe, tekintsük át a lehetőségeket és az esetleges veszélyeket.


Több mint szexbotok


A sci-fi alkotói olyan jövőt képzeltek el, ahol emberszerű szexrobotok irányítják az emberi szexuális élményt. A sextech azonban több, mint pusztán szexbot. A  sextech szakértővel és a Future of Sex  alapítójával, Bryony Cole-lal készült interjú szerint „a szexualitás valóban mindent felölel, az orgazmustól és az élvezettől és a kapcsolatoktól az oktatásig, az egészségügyig, a bűncselekményekig, a támadások bejelentéséig, az orvostudományig és a nemi identitásig” a szexuális identitásokon és preferenciákon keresztül.

A Sextech ma 30 milliárd dolláros iparág, de egy elemzési jelentés szerint az iparágnak 2026-ra 52,7 milliárd dollárra kell növekednie az  online értékesítés hatalmas támogatásával. A vállalatok lázasan dolgoznak a legérdekesebb termékek innovációján, amelyek intelligens választ adnak a szexuális tevékenységre, hogy kihasználják ezt a várható növekedést.

Ezek a termékek tartalmaznak  szexrobotokat  , például a Harmony-t, a RealDoll által gyártott szilikon szexjáték robotizált változatát, de alkalmazáshoz csatlakoztatott, intelligens vibrátorokat, stimulátorokat és masszírozókat is; személyre szabott pornó; virtuális valóság és kiterjesztett szexuális élmények; és több.


Okos szexjátékok


A szexjátékok mesterséges intelligenciája hasonló célokat kíván elérni, mint más iparágak termékei – tanuljon az érzékelők által gyűjtött adatokból, hogy javítsa és javítsa az élményt, valamint személyre szabja azt. És, mint más iparágakban, azok a vállalatok, amelyek technológiát használnak egy kiváló termék vagy szolgáltatás létrehozására, magasabb eladásokat fognak elérni. A  Lionesstől , a nők által készített, díjnyertes intelligens vibrátortól, amelyet FitBitként emlegetnek a női orgazmusért, és  Osé, egy díjnyertes robot szexeszköz, amely „a legjobb emberi érintést utánozza”, az intelligens szexjátékok felelősek a hihetetlen innovációért. Sok ilyen vállalatot olyan nők vezetnek, akik új hangokkal és aggodalmakkal foglalkoznak a szexualitás kérdéseivel. A legtöbb ilyen játék okostelefonhoz kapcsolódik olyan alkalmazásokon keresztül, amelyek segítségével a felhasználók többet megtudhatnak szexualitásukról és szexuális preferenciáikról. Vannak  kütyük  férfiak és párok számára is, még olyanok is, amelyek előnyöket nyújtanak, ha a párok nincsenek együtt.


Szex a virtuális valóságban


Bár  kérdésesek a hosszú távú következményei annak, ha az emberek mesterséges intelligencia  segítségével kiélhetik bármilyen szexuális fantáziáját, és hogy ez mit tehet vagy tehet az emberi partnerekkel való valós interakcióikkal, a virtuális valóság módot kínál a szexualitás biztonságos felfedezésére. . A virtuális valóságban megélt szexuális élmények ma valósághűbbek, mint valaha, és sok a tapintást (az érintés érzését) kínál. A virtuális valóság technológia rohamosan fejlődik, és nagyon valósághű élményeket teremt. A virtuális valóságon keresztül elérhető szexuális élmények a jövőben is egyre magával ragadóbbak lesznek. Ezen VR-élmények közül sok más online eszközökkel is kombinálható.

Ezzel az új technológiával az elkötelezett kapcsolatban élőknek  új határokat  kell meghatározniuk egymással. A szex felfedezése a virtuális valóságban biztonságos módja a kísérletezésnek, vagy csalásnak számít? Mi van, ha szexelsz a partnereddel, miközben kibővíted a valóságot, hogy a partnered úgy nézzen ki, mint valaki más? Ezeknek az élményeknek a kényelmi szintjét és határait meg kell beszélni a partnerekkel, hogy megállapítsák, mi javítja a kapcsolatot, nem pedig árt neki.


Reális szex robotok


Bár látható, hogy a sextech sokkal több, mint szexrobotok, a valóság az, hogy sok előrelépés történt a nagyon valósághű és testreszabható szexrobotok létrehozásában. Vannak cégek, amelyek már majdnem készen állnak arra, hogy olyan robotokat mutassanak be, amelyek  szívveréssel rendelkeznek, és képesek utánozni a légzést . Végső soron azon dolgoznak, hogy a szexbabák úgy kommunikáljanak a partnerekkel, mintha emberek lennének.  A RealDoll , a Harmony és más férfiak és nők számára készült verziók gyártói technológiailag fejlett, mesterséges intelligencia által vezérelt robotokat kínálnak, amelyek képesek pislogni, mozogni stb. Noha ezek a robotok borsos áron kaphatók, Matt McMullen, a RealDoll alapítója arra számít, hogy nem lesz hiány vevőkből.

A mesterséges intelligencia és a fejlett technológia egy új világot nyitott meg az egészséges szexuális kifejezés, oktatás és tudás számára, bár néhány új kihívást is jelent, amelyeket figyelembe kell venni. Az elkötelezett partnerek kényelme és hajlandósága, hogy szexuális fantáziájukat AI segítségével fedezzék fel, átlépheti a határokat. Az, hogy az MI-vel való szex érthető és megengedett-e, vagy milyen szinten megengedett, az minden pár kényelmi szintjén és megértésén múlik. A mesterséges intelligencia irreális elvárásokat támaszthat az emberi interakciókkal szemben, vagy elfogadható kiutat biztosít a szexuális kihágásokhoz és a való életben nem megfelelő felfedezéshez?

Mint minden új határszakasz esetében, itt sincs mindenkire érvényes válasz. Valójában valószínűleg lesznek negatívumok, valamint a technológia által kínált pozitívumok. Forrás




 KAPCSOLÓDÓ CIKKEK! 


Ha nem kapunk észbe és hagyjuk, hogy tovább hülyítsenek és az erkölcsi romlásba taszítsanak, akkor ennek a civilizációnak az évei megvannak számlálva. Ugyanoda jutunk, ahová az előző hat emberiség. Senki nem menekülhet tettei következményei elől.

A szabad akarat és a liberalizmus jegyében, bármit megtehetünk, csak éppen nem tájékoztat senki arról, hogy a negatív tetteinknek súlyos következményei vannak.