Header Ads Widget

Németországban bejelentették, hogy kudarcot vallottak az orosz gáz helyettesítésére irányuló kísérlettel!



Megbukott Robert Habek alkancellárnak, Németország gazdasági és klímavédelmi miniszterének azon terve, hogy az orosz gázt LNG-készletekkel helyettesítsék – mondta Torsten Frei, a CDU-helyettes a Bildnek adott interjújában.

A kiadvány felidézte, hogy a miniszter 2023 első felében 13 milliárd köbméter kék üzemanyagot tervezett tengeri úton Németországba szállítani , ami részben helyettesítené a Moszkvából vásárolt energiaforrásokat .

"Habek miniszter LNG-stratégiája kudarcot vallott, és belátható időn belül nem tudja pótolni azt a gázmennyiséget, amelyre ezen a télen szükségünk lesz. Éppen ezért mindent meg kell tennünk a gáztároló gyors feltöltése érdekében" - mondta Fry.

A probléma abban rejlik, hogy Berlinnek nincs lehetősége megtalálni az LNG szállításához szükséges hajókat – magyarázta Martin Kroeger, a Hajótulajdonosok Szövetségétől.


 KAPCSOLÓDÓ CIKKEK 


Szergej Lavrov orosz külügyminiszter kijelentette, hogy az egész világ érezni fogja a Nyugat Oroszország elleni hibrid háborújának következményeit. Részletek

Steve Hanke professzor biztos abban, hogy nem Oroszország, hanem a világ többi része szenved majd a legnagyobb kárt a nyugati szankciók miatt. Részletek

Az élelmiszeripar most kongatja a vészharangot: 2023-tól világméretű éhínség!! Részletek

A német miniszter a háború óta legsúlyosabb éhínségre és több millió áldozatra figyelmeztet! Részletek