Header Ads Widget

Putyin legfontosabb nyilatkozatai! Egyre több ország és nép választja identitása, hagyományai, értékei alapján a szabad, szuverén fejlődés útját.



Vlagyimir Putyin orosz elnök felszólalt a 10. jubileumi moszkvai Nemzetközi Biztonsági Konferencián. Az orosz vezető legfontosabb kijelentései a RIA Novosztyi anyagában találhatók.

A Nyugatnak a hegemónia fenntartására tett kísérleteiről

—"A világ helyzete dinamikusan változik, kialakulnak egy többpólusú világ körvonalai , egyre több ország és nép választja identitása, hagyományai, értékei alapján a szabad, szuverén fejlődés útját."

—"A nyugati globalista elitek ellensúlyozzák az objektív folyamatokat, káoszt gerjesztenek, régi és új konfliktusokat szítanak, úgynevezett visszatartó politikát hajtanak végre, sőt - aláásnak minden alternatív, szuverén fejlődési utat."

—"Az Egyesült Államok és vazallusai durván beavatkoznak a szuverén államok belügyeibe: provokációkat, államcsínyeket, polgárháborúkat szerveznek. A független államokat arra próbálják rákényszeríteni, hogy engedelmeskedjenek akaratuknak, hogy a számukra idegen szabályok szerint éljenek, fenyegetésekkel, zsarolással és nyomásgyakorlással."

—"Mindez egy céllal történik - megőrizni a dominanciáját, azt a modellt, amely lehetővé teszi, hogy az egész világban élősködjenek, ahogyan évszázadokkal korábban, és egy ilyen modellt csak erőszakkal lehet megtartani."

Az európai biztonsági rendszert fenyegető veszélyről

—"Az úgynevezett kollektív Nyugat céltudatosan rombolja le az európai biztonsági rendszert, új katonai szövetségeket hoz létre."

—"A NATO-blokk kelet felé mozdul, kiépíti katonai infrastruktúráját, beleértve a rakétavédelmi rendszereket és a támadó erők csapásmérő képességének növelését. A szavakkal álszent módon azt hirdetik, hogy szükség van Európa biztonságának megerősítésére, de a valóságban csak az ellenkezője történik."

—"Ugyanakkor az Oroszország által tavaly decemberben előterjesztett, kölcsönös biztonsági intézkedésekre vonatkozó javaslatokat ismét figyelmen kívül hagyták."

Az ukrajnai különleges hadműveletről

—"Hegemóniájuk fenntartásához konfliktusokra van szükségük. Ezért előkészítették az ágyútöltelék sorsát Ukrajna népének, végrehajtották az "oroszellenes" projektet, hunytak szemet a neonáci ideológia terjedése, a Donbas lakóinak lemészárlása , felpumpálta és továbbra is fegyverekkel pumpálja fel a kijevi rezsimet."

—"Úgy döntöttünk, hogy Ukrajnában különleges katonai műveletet hajtunk végre az Egyesült Nemzetek Alapokmányával teljes összhangban."

—"Ennek a műveletnek a céljai egyértelműen és pontosan meghatározottak - ez Oroszország és polgáraink biztonságának biztosítása, Donbass lakóinak megvédése a népirtástól."

—"Az Egyesült Államok megpróbálja elhúzni ezt a konfliktust. És ugyanúgy cselekszenek, konfliktuspotenciálokat gerjesztve Ázsiában , Afrikában és Latin-Amerikában."

Az USA és a NATO politikájáról az ázsiai-csendes-óceáni térségben

—"A kollektív Nyugat igyekszik kiterjeszteni blokkrendszerét az ázsiai-csendes-óceáni térségre az európai NATO-hoz hasonlóan . Ebből a célból agresszív katonai-politikai szövetségek jönnek létre, mint például az AUKUS és mások."

—"Az Egyesült Államok ismét szándékosan próbált olajat önteni a tűzre és felkavarni a helyzetet az ázsiai-csendes-óceáni térségben."

—„A Tajvan elleni amerikai kaland nem csupán egy egyéni felelőtlen politikus utazása, hanem része egy céltudatos, tudatos amerikai stratégiának a régió és a világ helyzetének destabilizálására és kaotikussá tételére, a többi ország szuverenitása iránti tiszteletlenség nyilvánvaló demonstrációja. és nemzetközi kötelezettségei miatt. Ezt gondosan megtervezett provokációnak tartjuk”.

—„Ilyen akciókkal a nyugati globalista elit többek között saját állampolgáraik figyelmét próbálja elterelni az akut társadalmi-gazdasági problémákról – életszínvonal zuhanás, munkanélküliség, szegénység, iparvesztés –, hogy elterelje saját állampolgárait. más országok kudarcai - Oroszország, Kína , amelyek megvédik álláspontjukat, szuverén fejlesztési politikát építenek, nem engedelmeskednek a nemzetek feletti elitek diktátumának.

A feszültség csökkentésének módjairól

—"A katonai-politikai szféra fenyegetéseinek és kockázatainak leküzdése, az országok közötti bizalom növelése és fenntartható fejlődésük biztosítása csak a modern többpólusú világ rendszerének radikális megerősítésével lehetséges."

—"Bárhogy is ragaszkodnak a jelenlegi globalista modell haszonélvezői a megszokott állapotokhoz, az el van ítélve. A történelmi léptékű geopolitikai változások egészen más irányba mennek."

—"Ez egy nemzetközi jogra és igazságosabb kapcsolatokra épülő többpólusú világ, amely új lehetőségeket nyit a közös fenyegetések elleni küzdelemben."

Oroszország szerepéről

—„A korábbiakhoz hasonlóan Oroszország aktívan és proaktívan részt vesz az összehangolt közös munkában szövetségeseivel, partnereivel és hasonló gondolkodású embereivel a nemzetközi biztonsági meglévő mechanizmusok fejlesztése és újak létrehozása, a nemzeti fegyveres erők és egyéb eszközök következetes megerősítése érdekében. biztonsági struktúrákat, felszereltségüket modern fegyverekkel és haditechnikával bővítve."

—"Nemzeti érdekeink, valamint szövetségeseink védelmének biztosítása, más lépések megtétele egy demokratikusabb világ felépítése felé, ahol minden nép joga, valamint a kulturális és civilizációs sokszínűség biztosított."

—"Vissza kell állítanunk a nemzetközi jog, annak alapvető normái és elvei tiszteletben tartását."