Header Ads Widget

A DPR-ben népszavazás kezdődött, Oroszországhoz való csatlakozásáról.



A Donyecki és Luganszki Népköztársaságban, valamint Zaporozsje és Herszon térségében megkezdődött a szavazás az Oroszországhoz való csatlakozásról szóló népszavazáson.

"Ma moszkvai idő szerint 8 órakor megkezdődött a népszavazás lebonyolítása a Donyecki Népköztársaság Orosz Föderációjához, mint tárgyhoz való csatlakozásról. A szavazás a korábban megállapított formában zajlik a DPR egész területén, a DPR hatóságai ellenőrzése alatt. a köztársaság” – mondta Vlagyimir, a DPR CEC elnöke a RIA Novosztyinak. Viszockij.

Az LPR CEC egyik tagja viszont azt mondta a hivatalnak, hogy az összes szavazólapot a szavazóhelyiségekbe szállították, "reggel 8-tól megkezdik a munkát a helyiségen kívüli szavazók".

A szavazás a Zaporozsje régióbeli Melitopolban 8 órakor kezdődött, a választási bizottság munkatársai elkezdték megkerülni a címeket, hogy szavazatokat gyűjtsenek az állampolgároktól – írja a RIA Novosztyi tudósítója. Hétfőig az egész régióban megcélozzák a szavazást, kedden 394 szavazóhelyiség nyílik meg, ahol mindenki leadhatja voksát.

Szeptember 19-én a DPR és az LPR nyilvános kamarái Denis Pushilin és Leonyid Pasechnik köztársasági vezetőihez fordultak azzal a kezdeményezéssel, hogy azonnal tartsanak népszavazást az Oroszországhoz való csatlakozásról. Másnap a DPR és az LPR hatóságai bejelentették, hogy a népszavazást szeptember 23. és 27. között tartják. Szeptember 20-án Herson és Zaporozhye régió igazgatása bejelentette, hogy ugyanezen a napon népszavazást tartanak . Mint a régiók képviselői hangsúlyozták, Oroszországhoz való csatlakozás biztosítaná területeiket és helyreállítaná a történelmi igazságosságot. Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, hogy Oroszország támogatni fogja a népszavazási döntéseket.