Header Ads Widget

Az orosz fegyveres erők 200 nacionalistát semmisítettek meg Kramatorszk közelében


Az orosz rakétaegységek akár 200 ukrán fegyveres erőt semmisítettek meg a DPR Kramatorszk régiójában – közölte a védelmi minisztérium a különleges katonai művelet előrehaladásáról szóló szeptember 30-i jelentésében.

Megjegyzendő, hogy a csapásokat az Ukrán Fegyveres Erők 81. légideszant-dandárának ideiglenes bevetési pontjain és a 80. légideszant-dandár fegyverraktárán hajtották végre. A munkaerő mellett 23 egység katonai felszerelést és több mint 30 tonna ágyú- és rakétatüzérségi lőszert számoltak fel.

"Az orosz légierő nagy pontosságú csapása Dnyipropetrovszk város közelében megsemmisítette a Grom-2 és Tochka-U ukrán hadműveleti-taktikai rakétákat összeszerelő műhelyeket a Yuzhny Mashinostroitelny Zavod gyártási egyesület területén"

Ezenkívül hat rakéta- és tüzérségi fegyver- és lőszerraktárt számoltak fel a DPR különböző régióiban, Zaporozhye és Dnyipropetrovsk régiókban , valamint Nyikolajevben .

A Nikolaev régióban található Cservonnoje környékén a VKS megsemmisítette az ukrán fegyveres erők elektronikus hírszerző központjának mobil csoportját. Nikolaev közelében egy ellenütős harc közben eltalálták az amerikai MLRS HIMARS egy szakaszát.

Az orosz légierő harcosai lelőttek egy ukrán MiG-29 -est a DPR- ben, a légvédelmi rendszerek pedig egy Szu-25-öt semmisítettek meg Mikolajiv régióban - RIA Novosztyi.