Header Ads Widget

Gratulált az ukránoknak az észt külügyminiszter a Krími hídon elkövetett akcióhoz



Az egyik észt hírportál alapján idézte a Kyiv Independent Urmas Reinsalut, aki szerint a tett bátor volt. A politikus idézett kijelentései kapcsán írtunk az észt külügyminisztériumnak. Az ukrán elnöki iroda tanácsadója Twitteren egyébként gyakorlatilag elismerte, hogy a támadás mögött Ukrajna áll.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, szombat kora reggel robbanás történt a Krímet az orosz gazdaságba integráló 19 kilométeres hídon, amely az Ukrajnában harcoló orosz csapatok utánpótlásának fontos útvonala. A híd egy szakasza beomlott.

A történtekkel kapcsolatban Urmas Reinsalu, észt külügyminisztert idézi a Kyiv Independent a delfi.ee észt hírportál alapján. A portál szerint az észt külügyi tárcavezető feltételezte, hogy az ukránok állnak a támadás mögött, és kijelentette, hogy a tett bátor volt.

Észtország természetesen üdvözli ezt, és gratulál az ukrán különleges műveleti egységeknek, akik feltehetően e művelet mögött állnak

– idézi a cikk a minisztert.

Reinsalu állítólagos kijelentései kapcsán levelet küldtünk az észt külügyminisztériumnak. Abban azt kérdeztük, hogy valóban elhangzottak-e a fent idézett állítások, illetve amennyiben igen, tekinthető-e ez az észt kormány álláspontjának is. Amint válaszolnak levelünkre, frissítjük anyagunkat.



Az ukrán fővárosban egyébként nem sokkal a támadás után megjelent egy olyan, bélyegre emlékeztető művészi alkotás, amely a ma hajnali eseményeket jeleníti meg, és amely előtt az emberek fényképezkedhetnek.

Időközben az ukrán elnöki iroda tanácsadója, Mihajlo Podoliak egyébként Twitter-posztjában gyakorlatilag elismerte, hogy a támadás mögött Ukrajna áll.

Podoliak úgy fogalmazott, hogy “a Krím, a híd, csak a kezdet”.

Mindent, ami illegális, meg kell semmisíteni, mindent, amit elloptak, vissza kell adni Ukrajnának, mindent, amit Oroszország megszállt, ki kell űzni

– írta Podoliak.