Header Ads Widget

Joe Biden amerikai elnök kijelentette, hogy 1962 óta először fenyegeti a világot "nukleáris Armageddon"



Joe Biden amerikai elnök kijelentette, hogy a hidegháború és a karibi válság óta először fenyegeti a világot nukleáris háború – írja a Fehér Ház.

"Kennedy és az 1962-es kubai rakétaválság óta nem álltunk szemben az (nukleáris) Armageddon lehetőségével" 

- mondta az amerikai vezető a Demokrata Párt New York-i rendezvényén.

Biden az orosz vezetést tette felelőssé az eszkalációért. Szerinte Vlagyimir Putyin elnök "nem viccel, amikor atomfegyver bevetésével fenyegetőzik".

Szeptemberben Vlagyimir Putyin elnök az oroszokhoz intézett beszédében kijelentette, hogy a Nyugat minden határt átlépett oroszellenes politikájában, valamint folyamatosan fenyegette Oroszországot. Szerinte a Nyugat nukleáris zsarolást, tömegpusztító fegyvert alkalmazott Moszkva ellen. Emlékeztette a Nyugatot, hogy Oroszország számos alkatrészben felülmúlta a külföldi haditechnikát, és figyelmeztette az atomfegyverrel zsarolni próbálókat, hogy a szélrózsa a javukra fordulhat.

Az orosz katonai doktrína és az állampolitika alapjai a nukleáris elrettentés terén című dokumentumban szerepelnek azok a forgatókönyvek, amelyek alapján Oroszország elméletileg nukleáris fegyvereket alkalmazhatna. A dokumentumok szerint erre az Oroszország vagy szövetségesei elleni tömegpusztító fegyverek bevetésével, illetve a hagyományos fegyverek bevetésével történő agresszió esetén van lehetőség, amikor magának az államnak a léte kerül veszélybe.

Szergej Rjabkov külügyminiszter-helyettes korábban rámutatott, nem változott az orosz megközelítés az atomfegyverek lehetséges bevetésének kérdésében, minden az orosz katonai doktrína és az állampolitika alapjai szerint zajlik nukleáris elrettentés területén.

Korábban Dmitrij Peszkov orosz elnök sajtótitkára azt mondta, hogy azok, akik a nukleáris eszkalációról beszélnek, felelőtlenül viselkednek. – RIA Novosti


 KAPCSOLÓDÓ CIKK 


Az orosz-ukrán konfliktust, az USA és az EU hozta létre, a globális pénzhatalmi elit nyomására, ami nem az ukrán emberek  megmentéséról szólt soha, hanem éppen az ellenkezőjéről, őket használják fel eszközként vagy célpontként, amit nem is titkolnak.  Az USA és CSATLÓSAI évtizedeken át orosz gyűlöletet szított Ukrajnában, aminek az lett az eredménye, hogy az ukránok elkezdték gyilkolni az orosz lakosságot, hogy Oroszországot kényszerhelyzetbe hozzák, majd amikor felléptek az ukrán nácik ellen, akkor rájuk tudjanak mutogatni, mint megszállókra és agresszorokra. Részletek


Csatlakozz a cenzúramentes oldalunkhoz! Hírek másképp! https://vk.com/eltitkolttudas