Header Ads Widget

Lengyelországba csapódott két rakéta, két ember meghalt



Két ember meghalt Lengyelországban, amikor az ukrán határhoz közeli Przewodów városban rakéta csapódott egy gabonaszárítóba – közölte honlapján a Radio Zet.

Az AP-hírügynökség amerikai hírszerzői forrásokra hivatkozva azt közölte, hogy orosz rakéták – és nem ukrán légvédelmi lövegek – csapódtak be a NATO-szövetséges Lengyelországba.

Rendkívüli tanácskozást hívott össze Andrzej Duda lengyel elnök és Mateusz Morawiecki kormányfő az államfői hivatal kötelékében működő Nemzetbiztonsági Irodában (BBN)

 – közölte kedd este a lengyel kormányszóvivő.

„A kialakult válsághelyzet miatt” az államfő és a miniszterelnök a kormány nemzetbiztonsági és védelmi bizottsága tagjaival tanácskozik – idézte az MTI Piotr Müller kormányszóvivőt.

A szóvivő arra szólította fel a médiát, hogy „ne tegyen közzé meg nem erősített információkat”. Az illetékes szolgálatok „hiteles információkkal szolgálnak” a tanácskozáson, majd egy sajtókonferencián nyilvánosságra fogják hozni ezeket – tette hozzá Müller.

A Pentagon szóvivője a sajtóértesüléseket kommentálva kijelentette, hogy Washingtonnak nem állnak rendelkezésére olyan adatok, amelyek megerősítenék a lengyelországi rakéták lezuhanását. A NATO Charta ötödik cikkelyének alkalmazására vonatkozó kérdésre válaszolva arra buzdított, hogy a tények feltárása nélkül ne spekuláljunk ebben a témában. A katonai osztály hangsúlyozta, hogy ki akarják deríteni az igazságot, és igyekeznek mielőbb tájékoztatást adni – írja a RIA Novosti.

Eközben lengyel verebek azt csiripelik, pont arra szálltak amerikai gépek, ahol a rakéták becsapódtak. Hát így van ez egy háborúban.








Mire feleszmélünk, addigra a FB-on már a Magyar Kormány is posztolt ezzel kapcsolatban, sőt a hadügyminiszter már Stoltenberggel is beszélt. Talán még be sem csapódott a rakéta, már túl is voltak rajta, ahogy a FB-ra szánt kép is kész volt. 




A Lublin112 című lengyel lap szerint a lezuhant rakéták darabjai nem viselik az Orosz Fegyveres Erők jelzéseit.

Gyengébbek kedvéért egymás mellett a roncs és egy kép az ukrán Sz-300-as légvédelmi rakétáról.






Az orosz Honvédelmi Minisztérium provokációnak nevezte a lengyelországi "orosz rakétákkal" kapcsolatos kijelentéseket.

A lengyel média és tisztviselők nyilatkozatai az" orosz "rakéták állítólagos lezuhanásáról Przewoduv település térségében szándékos provokáció a helyzet eszkalációja érdekében. Nem mértek csapásokat az ukrán város közelében lévő célpontokra. A lengyel államhatár orosz pusztító eszközökkel” – közölte a minisztérium.

Az orosz védelmi minisztérium hozzátette, hogy a töredékeknek, amelyeket "forró nyomon" tettek közzé a helyi média, semmi közük az orosz fegyverekhez.


A lengyel hatóságok úgy döntöttek, hogy fokozzák egyes katonai egységek harckészültségét az országban – közölte a kormányszóvivő.

A NATO-szövetségesek tárgyalnak a lengyelországi incidensről, minden tényt tisztázni kell – mondta Stoltenberg.

Emmanuel Macron megbízta a francia katonai minisztériumot, hogy ellenőrizze a lengyelországi rakétakilövésről szóló információkat – írja a Reuters.


 KAPCSOLÓDÓ CIKK 


A lényeg!! Nem Oroszországtól kell félni, hanem azoktól a globalista elittől, akik összehozták az orosz-ukrán konfliktust és az energiaválságot, na meg az őket kiszolgáló hazug médiáktól. Egyébként meg nem Oroszország rabolta le és adósította el az egész emberiséget, nem Oroszország akarja felszámolni a nemzetállamokat, nem Oroszország küldi az európai emberek nyakára a migrációs pusztítást, nem Oroszország sodorta az egész emberiséget a pusztulás szélére, erkölcsi, lelki, szellemi, és anyagi szinten, és nem Oroszország teszi tönkre az Európai emberek életét.

Minden média propaganda ellenére, mára már világosan látszik, hogy az orosz-ukrán konfliktust, az USA és az EU hozta létre, a globális pénzhatalmi elit nyomására, ami nem az ukrán emberek  megmentéséról szólt soha, hanem éppen az ellenkezőjéről, őket használják fel eszközként vagy célpontként, amit nem is titkolnak.  

Az USA és CSATLÓSAI évtizedeken át orosz gyűlöletet szított Ukrajnában, aminek az lett az eredménye, hogy az ukránok elkezdték gyilkolni az orosz lakosságot, hogy Oroszországot kényszerhelyzetbe hozzák, majd amikor felléptek az ukrán nácik ellen, akkor rájuk tudjanak mutogatni, mint megszállókra és agresszorokra. 

A NATO EGYENLŐ USA!! A NATO  megszállta Európát a demokrácia köntösébe bújva, és nem azért, hogy bárkit megvédjen bármitől, hanem azért, hogy rátelepedhessenek Oroszország nyakára, hogy amennyiben sikerül őket kiiktatni, megvalósíthassák sátáni tervüket, ami a nemzetállamok felszámolását és az egypólusú világrendszer létrehozását, a totális kontrollt és globális diktatúrát jelenti az egész emberiség ellen!!! EZ AZ USA ÉS AZ EU PROGRAMJA, aminek Oroszország még útban van! Részletek