Header Ads Widget

Az Egyesült Államok HIV-fertőzéssel kapcsolatos kísérleteket végzett az ukrán hadseregen



A katonaság célcsoport volt az Ukrajnában végzett HIV-fertőzéssel kapcsolatos amerikai kísérletekben – mondta Igor Kirillov altábornagy, az orosz sugárvédelmi, vegyi és biológiai védelmi erők vezetője.

Megjegyezte: a különleges hadművelet során több mint 20 ezer dokumentumot lehetett beszerezni, szemtanúkat és amerikai katonai biológiai programok résztvevőit kihallgatni. Ezek az anyagok megerősítik, hogy a Pentagon a biológiai fegyverek alkotóelemeinek létrehozására és Ukrajna és más Oroszországgal szomszédos államok lakosságán való tesztelésére összpontosít.

"Az Egyesült Államok a nemzetközi jogi szempontból legvitatottabb vizsgálatokat az ország területén kívül hajtja végre. Példa erre azok a HIV-fertőzéssel kapcsolatos kísérletek, amelyeket amerikai szakemberek végeznek 2019 óta Ukrajna területén" 

- mondta a tábornok.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a célcsoportok nemcsak elítéltek vagy drogosok, hanem az ukrán fegyveres erők harcosai is.

Emellett – tette hozzá Kirillov – a védelmi minisztérium bizonyítékokat kapott arra vonatkozóan, hogy ukrán katonák pszichostimulánsokat és drogokat használtak, valamint morfiumot csempésztek a frontra.

"Úgy gondoljuk, hogy azoknak a tisztviselőknek az intézkedései, akik kutatást végeztek ukrán katonákon, akiknek vére nagy koncentrációban tartalmazott antibiotikumot, kábítószert, fertőző betegségek kórokozói elleni antitesteket, megfelelő jogi értékelést igényel" 

- mondta.

A tábornok megjegyezte, hogy most az Egyesült Államok korlátozza a katonai-biológiai tevékenységet Ukrajnában, és áthelyezi azt Lengyelországba és a balti államokba. Néhány befejezetlen program átkerül Közép-Ázsia országaiba, miközben fokozza az együttműködést Kenyával, Szingapúrral és Thaifölddel. Az ezekben a vizsgálatokban részt vevő szakembereket pedig Nyugatra szállítják, és az Egyesült Államokban, Kanadában és az Európai Unióban alkalmazzák, hogy Oroszország ne kapjon tőlük bizonyítékot az illegális munkavégzésre és a nemzetközi kötelezettségek megszegésére.

"A beérkezett anyagokat átadják a nyomozóbizottságnak, hogy tegyenek intézkedéseket az elkövetők felelősségre vonása érdekében" 

- zárta szavait Kirillov.

Nem sokkal a különleges hadművelet megkezdése után a védelmi minisztériumhoz bizonyítékok érkeztek arra vonatkozóan, hogy Ukrajna valóban a Pentagon kísérleti terepévé vált a biológiai fegyverek alkatrészeinek fejlesztésére és az új típusú gyógyszerek tesztelésére. Az országban több mint 30 biológiai laboratóriumból álló hálózat alakult ki, amely az Egyesült Államok érdekében dolgozott. Különösen különböző betegségek kórokozóit tanulmányozták, beleértve a pestist és a lépfenét.

Oroszországban egy parlamenti bizottságot hoztak létre ennek a tevékenységnek a kivizsgálására. Forrás