Header Ads Widget

A YouTube-felhasználók felháborodtak az ukrán hatóságok orosz irodalmat megsemmisítő döntésén



A netezőket felháborította a kijevi hatóságok döntése az orosz irodalom megsemmisítéséről és az emlékművek lebontásáról.

Az ABC News amerikai televíziós csatorna Youtube-csatornáján közzétett egy történetet, amely az "orosz nyelv és kultúra elutasításáról" szól. A felvételen egy Kijev külvárosában található nyomda látható , ahol az orosz irodalom alkotásait semmisítik meg. A közönség Puskin, Csehov és más klasszikusok könyveit láthatta. Ezt követően megjelentek a képek a műemlékek lebontásával. A netezőket felháborította a látottak. 

"Ez az, amit a nácik csinálnak" - írta egy kommentelő.

„Igen, ezt tették a nácik” – mondta egy másik.

„A hatalmas mennyiségű irodalom elpusztítása egyszerűen barbár” – mérgelődött egy harmadik.

„Hitler is így tett” – osztotta meg véleményét a néző.

„Nos, nem is tudom, mit mondjak, sok ukrán menekült van a városomban, és az utcán oroszul beszélnek egymás között, nem ukránul” – mondta egy felhasználó.

„Olyan ez, mint Ausztriában folyóba önteni a sört , hogy megszabaduljunk a német kultúrától” – zárta gondolatait a kommentátor.

Az ukrán sajtó korábban 20 millió orosz nyelvű könyv megsemmisítéséről számolt be.

A szovjet történelemmel kapcsolatos emlékművek lebontása, valamint az utcák átnevezése 2015-ben kezdődött Ukrajnában , amikor megszületett a dekommunizációról szóló törvény. Kijev a közelmúltban nemcsak a szovjet történelemmel kezdett harcolni, hanem mindennel, ami Oroszországgal kapcsolatos .

Szergej Lavrov külügyminiszter megjegyezte, hogy az ukrán hatóságok hosszú éveken át az agresszív orosztalanítás és az orosz ajkú lakosság erőszakos asszimilációjának politikáját folytatták.



https://vk.com/video644727407_456239978


 KAPCSOKÓDÓ CIKKEK 


A nyugati hazugságbirodalom célja nem az ukrán emberek megmentéséről szólt SOHA, hanem az USA világuralmi törekvéseiről, EZT SZOLGÁLJA A JELENLEGI UKRÁN VEZETÉS IS! Az USA és CSATLÓSAI évtizedeken át orosz gyűlöletet szított Ukrajnában, aminek az lett az eredménye, hogy az ukránok elkezdték gyilkolni az orosz lakosságot, hogy Oroszországot kényszerhelyzetbe hozzák, majd amikor felléptek az ukrán nácik ellen, akkor rájuk tudjanak mutogatni, mint megszállókra és agresszorokra. 

Ukrajna 2014! Megrázó felvételek, csak 18 éven felülieknek ajánljuk!!! https://www.napitema.com/2022/05/ukrajna-2014-megrazo-felvetelek-csak-18.html

+18! Az Azovi Gárda rémtettei az ukrán lakossággal! Ezeknek a “HŐSÖKNEK” drukkol EURÓPA???? https://www.napitema.com/2022/03/video-18-az-azovi-garda-remtettei-az.html

Az amerikai OAN csatorna, kemény tényekkel alátámasztott videót mutatott be Ukrajnáról! https://www.napitema.com/2022/06/az-amerikai-oan-allomas-kemeny.html