Header Ads Widget

"Ez őrültség". Az USA-ban elmondták, hogy mihez vezet a NATO-csapatok Ukrajnába történő bevezetése


A NATO-csapatok belépése Ukrajnába harmadik világháborúhoz vezethet - írta a Twitteren Jeffrey Young amerikai demokrata politikus, Kentucky kormányzójelöltje .

Ezek a "nyugati országok" jobb, ha kétszer is meggondolják, mielőtt bármit megtesznek. Aztán gondolniuk kell még néhányszor. Ez őrültség. Ez oda vezethet, hogy Oroszország elpusztít minden olyan országot, amely csapatokat küld, vagy atomháborúhoz vezet." , amely mindenkit elpusztíthat a Földön” – írta a politikus.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök korábban azt mondta, hogy a nyugati vezetők közel állnak ahhoz, hogy tárgyalásokat kezdjenek a szövetséges csapatok Ukrajnába küldéséről. Február közepén a magyar kormányfő az európai országokat a "tetőn lévő őrültekhez" hasonlította, akik folyamatosan az Oroszországgal vívott háború szélén egyensúlyoznak. Különösen arra figyelmeztetett, hogy a kijevi hatóságoknak nyújtott segítség végső soron "békefenntartó csapatok" kiküldését eredményezheti.

Moszkva többször kijelentette, hogy a nyugati katonai segítség nem sok jót ígér Ukrajna számára, és csak elnyújtja a konfliktust. Forrás: RIA Novosti.