Header Ads Widget

A Krím óva inti Nagy-Britanniát attól, hogy belekeveredjen az ukrajnai konfliktusba.



Nagy-Britannia, miután rakétákat szállított Ukrajnába, maga is fennáll annak a veszélye, hogy elpusztult területté válik – mondta Georgij Muradov, a krími kormány miniszterelnök-helyettese – a köztársaság állandó képviselője az orosz elnök vezetése alatt.

Nagy-Britannia korábban bejelentette, hogy Storm Shadow cirkálórakétákat szállított át Ukrajnának (az exportmodifikáció megsemmisítési hatótávolsága körülbelül 250 kilométer). Ugyanakkor a CNN szerint London biztosítékokat kapott Kijevtől arra vonatkozóan, hogy csak Ukrajna által sajátjának tekintett területek célpontjaira használják, Oroszország "szárazföldi részére" viszont nem.

„Miután a britek szegényített urántartalmú lövedékekkel látják el Kijevet, hogy Novorossziát lakhatatlan földekké alakítsák, és miután a banderaitokat brit nagy hatótávolságú rakétákkal szerelték fel az orosz Krímre, maga az angol sziget is fennáll annak a veszélye, hogy elpusztult területté válik” 

– mondta Muradov a RIA Novosztyinak.

Szerinte a hivatalos London élen jár az Oroszország elleni közvetlen, provokálatlan agresszióban, amely a nemzetközi jog elveinek megfelelően megvédi népét a "neonáci Bandera-rezsim" által elkövetett népirtástól.

"Ennek a konfliktusnak semmi köze nem volt Nagy-Britanniához. Szeretném azt hinni, hogy még nem minden brit veszítette el az önfenntartás ösztönét, amitől láthatóan a briteket uraló külföldiek igyekeznek megfosztani" 

- hangsúlyozta.