Header Ads Widget

Vlagyimir Putyin elrendelte, hogy rubelért cserébe földgázt adjanak el az amerikaiaknak és az európaiaknak.



A németországi és más uniós országok fogyasztóinak a jövőben rubelben kell majd fizetniük az Oroszországból érkező gázszállításokért. Vlagyimir Putyin orosz elnök utasította a kormányt, hogy ne fogadjon el többé dollárban vagy euróban történő fizetéseket. A szállítások továbbra is teljes mértékben garantáltak lesznek - biztosította a Kreml vezetője az állami televízióban közvetített kormányzati videokonferencián. Az orosz áruk devizában történő kifizetése elvesztette értelmét.

A közlemény szerint az Oroszország által feketelistán tartott "barátságtalan államok" érintettek. Ezek közé tartozik Németország és az összes többi uniós tagállam, de az USA, Kanada és Nagy-Britannia is. (...)

A bejelentés nyomban erősödésre késztette a hatalmas nyomás alatt álló orosz valutát. A központi banknak és az orosz kormánynak most egy hetük van arra, hogy meghatározzák a devizáról a rubelre való átállás módozatait - mondta Putyin. A Nyugat maga is leértékelte a valutáját azzal, hogy befagyasztotta az orosz vagyonokat külföldön - mondta. (...)

Ez "egy igazi Putyin-féle szélsőség volt", amelyre "nem sokan számítottak ilyen formában" - mondta Suedekum. Az uniós országok számára most fennáll a lehetőség, hogy a döntést provokációnak tekintik, és leállítják a gázimportot. "Lehet, hogy Putyin pontosan ezt akarja elérni." Szuedekum azt is hangsúlyozza, hogy Putyin lépése valószínűleg szerződésszegés, mivel a szállítási szerződések valószínűleg dollárban vagy euróban történő fizetést írnak elő. Szerinte a Nyugat nem lesz képes ezt egyszerűen elfogadni. "A teljes gázembargó forgatókönyve ma már valószínűbbé vált, akár akarjuk, akár nem." Forrás


ISMÉT BOKÁN LÖTTÜK MAGUNKAT!

Hirtelen a rubel értéke majdnem 10%-al emelkedett, mert nincs elég rubel a forgalomban. Az államok most rubelt kellene vegyenek és ezt az orosz jegybanktól, de a szankciók miatt nem kereskedhetünk az oroszokkal. Hoppácska, akkor most mi legyen?



Az egyetlen dolog, ami Amerikát életben tartja, az a petrodollár! 

Ha a petrodollár megszűnik, az Egyesült Államok, mint szuperhatalom vele együtt szűnik meg!







 KAPCSOLÓDÓ CIKKEK! 


  • Mi van az orosz-ukrán konfliktus mögött, amiről hallgat a média. Részletek 
  • Megszólalt az ENSZ volt fegyverszakértője: nácikat képeztünk ki Ukrajnában! Részletek