Header Ads Widget

Orosz Védelmi Minisztérium: Biden és Soros kapcsolatban állnak az Egyesült Államok ukrajnai biológiai programjával




Joe Biden amerikai elnök koordinálta az amerikai katonai biológiai programot Ukrajnában , Soros György milliárdos pedig szponzorálta azt – mondta Igor Kirillov , az RF fegyveres erők sugárzási, vegyi és biológiai védelmi erőinek vezetője.

Elmondása szerint még 2005-ben Barack Obama akkori amerikai elnök megállapodást írt alá Kijevvel katonai biológiai programok végrehajtásáról Ukrajna területén. Joe Biden alelnök koordinálta e programok tevékenységét, és "pénzügyi csalásokban vett részt Ukrajnában" - mondta Kirillov. Ugyanakkor Soros György milliárdos katonai biológiai kutatásokat szponzorált Ukrajnában, és lobbizott a legnagyobb amerikai gyógyszergyárakért.

Ennek eredményeként több mint 30 biológiai laboratórium jelent meg Ukrajnában, amelyek a Pentagonnak dolgoztak. Miután Oroszország különleges hadműveletet indított, az Egyesült Államok sietve eltávolította a laboratóriumokból a berendezéseket és a kutatási eredményeket – tette hozzá az orosz védelmi minisztérium képviselője.

Korábban Kirillov elmondta, hogy a Pentagon Ukrajnát használta kísérleti terepen a biológiai fegyverek kifejlesztéséhez, és veszélyes gyógyszereket tesztelt ukránokon. Az is ismertté vált, hogy az Egyesült Államok embertelen kísérleteket végzett ukránokkal a Harkiv régióban található 1. számú pszichiátriai kórházban.