Header Ads Widget

Szijjártó Péter , a Fox Newsnak adott interjújában elmondta, hogy Budapest embargót javasolt az EU vezetésének az Orosz Föderációból érkező tengeri olajszállításokra.



A tilalom felváltja a folyékony szénhidrogének szárazföldi szállítására vonatkozó embargót.

Ha az EU meg akarja büntetni Oroszországot az olajkérdésben, akkor embargót kell bevezetni a tengeri olajszállításra, mert az Európába irányuló orosz olajszállítmányok legnagyobb részét ezek teszik ki, míg a vezetékes szállítások kisebbségben vannak - Szijjártó Péter magyar külügyminiszter.

Emlékeztetni kell arra, hogy Magyarország, Csehország és  Szlovákia nem támogatta az orosz olajra vonatkozó embargót, mivel közvetlenül függenek ettől az importtól. Ezt követően az Európai Unió engedélyezte ezeknek az országoknak, hogy 2024-ig továbbra is szállítsanak szénhidrogéneket az Orosz Föderációból  . Budapesten leszögezték, hogy az oroszországi olaj visszautasítása "nukleáris csapást" jelentene egy európai állam gazdaságára.

Fotó:  rbc.ru, ria.ru, iz.ru

A magyar külügyminiszter szerint a Biden-kormányzat „leminősítette” az Egyesült Államok-Magyarország kapcsolatát. Forrás





Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések