Header Ads Widget

Uniós biztos: a legális migráció fontos az európai gazdaság számára.


A legális és szabályozott migráció fontos, jót tesz az Európai Unió gazdaságának, és segít megoldani a munkaerőpiac hiányait - jelentette ki Maros Sefcovic, az Európai Bizottság intézményközi kapcsolatokért felelős tagja Strasbourgban szerdán.

Maros Sefcovic, az Európai Parlament plenáris ülésének a "Készségek és tehetségek Európai Unióba vonzásáról" címmel tartott, a jogszerű migrációról szóló vitában kifejtette: mivel egyre kevesebb a munkaképes korú európai állampolgár, az Európai Uniónak közös megoldást kell találnia a munkavállalási céllal legálisan érkező migránsok fogadására.

Közölte: az európai gazdaság fellendítésében szerepet játszó legális bevándorlás érdekében elengedhetetlen a migráció származási és tranzitországaival 
folytatott együttműködés, hogy a szabályozott migrációval minden érintett hasznot remélhessen. Az agyelszívás helyett olyan megoldásra, programokra és kezdeményezésekre van szükség, amelyekkel a partnerországok és az uniós tagállamok is nyernek - emelte ki.

A legális migráció ösztönzése nem megy szembe az európai munkaerő továbbképzésének fontosságával, de tudni kell, hogy Európa globális versenyben van a tehetségekért, a képzett munkaerőért - tette hozzá az uniós biztos.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője a vitához benyújtott, és az MTI-hez eljuttatott írásbeli hozzászólásában kijelentette: elutasítja a brüsszeli migrációs javaslatokat.

"Ideje lenne végre elfogadni, hogy az európai demográfiai és munkaerőpiaci problémákra nem a tömeges bevándorlás az egyetlen lehetséges megoldás. Más megoldások is léteznek, mint például a magyar modell, ami egy sikeres család- és adópolitikára épít" - fogalmazott.


Hidvéghi rámutatott: a baloldali EP-képviselők továbbra is az emberi jogok élharcosainak tüntetik fel magukat, de valójában erkölcstelen és álszent módon cselekednek, amikor a szegényebb országok képzett állampolgárait akarják az EU-ba hozni. Véleménye szerint ez sem az említett országoknak, sem az Európai Uniónak nem válik hasznára.

"A képzett munkaerő kiszipolyozása csak tovább mélyíti problémákat a származási országokban, és előbb-utóbb kisemmizi őket. Eközben az Európába való tömeges bevándorlás veszélyezteti kultúránkat, társadalmi kohéziónkat, és jelentős anyagi többletköltséggel jár a tagállamok számára" - mondta.

A fideszes képviselő hozzátette: az elmaradottabb országok problémáit helyben kell orvosolni, elsősorban infrastrukturális fejlesztésekkel és gazdasági beruházásokkal. A valódi segítség nem az Európába irányuló tömeges bevándorlás támogatása, hanem a kevésbé fejlett országok világgazdasági vérkeringésbe történő bekapcsolása és sikeres növekedési pályára állítása - tette hozzá Hidvéghi Balázs. Forrás: MTI



 KAPCSOLÓDÓ CIKKEK! 


Az Európai Unió jelenlegi vezetése, a globalista politikusokkal karöltve, nem az európai embereket szolgálják semmilyen szinten, hanem a pénzhatalmi elitet.  A háttérhatalmi elit célja pedig világos mint a nap, a káosz teremtés, a migrációs pusztítás, a családok szétverése, a nemzetállamok felszámolása, a gazdaság és az ellátó rendszerek tönkretétele, hogy az emberek olyan kiszolgáltatott helyzetbe kerüljenek, hogy rájuk tudják kényszeríteni az új világrendet, vagyis a totális kontrollt és globális diktatúrát.

Az európai unió bizottsága több mint 30 szerződést kötött 1970-től különböző arab szervezetekkel, hogy iszlámízalja Európát. 

LOPAKODÓ NÉPIRTÁS EURÓPA NÉPEI ELLEN - COUDENHOVE - KALERGI TERV

Érdemes elgondolkodni az Ukrán menekültekről is, mert nem minden az, aminek látszik. Részletek