Header Ads Widget

Az orosz légierő legfeljebb ötszáz ukrán fegyverest és zsoldost semmisített meg a Nikolaev régióban



Az elmúlt nap folyamán az orosz légierők mintegy 200 ukrán fegyverest és mintegy háromszáz külföldi zsoldost semmisítettek meg a Nikolaev régióban – jelentette a Honvédelmi Minisztérium .

"Legfeljebb 300 fegyverest semmisítettek meg egy rakétatámadással a külföldi zsoldosok ideiglenes bevetése ellen a Mikolajiv régióban található Kalinovka település környékén " 

- áll a jelentésben.

A légierő újabb nagy pontosságú csapást mért az Ukrán Fegyveres Erők 28. gépesített és 59. gépesített gyalogdandárjának Nyikolajevi körzetében és a 61. gyalogsági jáger dandárnak Ternovka környékén. Ezeknek az egységeknek a vesztesége több mint 200 ember, három harckocsi és 16 páncélozott harcjármű.

Súlyos veszteségeket szenvedtek el a 14. és 92. gépesített dandár a kupjanszki régióban, valamint a 66. gépesített dandár a DPR Shchurovo régiójában - több mint 140 katona halt meg és sebesült meg, 19 darab katonai felszerelés.

További 48 ukrán katonát, köztük hét tisztet, megsemmisítettek a 10. hegyi rohamdandár kísérlete során a DPR -beli Beresztovoje falu irányában . Négy egység páncélozott jármű is megsemmisült ott.

Emellett hadműveleti-taktikai és katonai repülés, rakétaerők és tüzérség érte az Ukrán Fegyveres Erők öt parancsnoki állását, három lőszerraktárt, valamint az ukrán S-300 légvédelmi rendszer radarállomását és egy norvég elhárítási üteget. "Artur" állomás.

A Dnyipropetrovszk régió feletti égbolton egy orosz vadászgép lelőtt egy ukrán MiG-29- est, amelyet amerikai HARM antiradar rakétákra alakítottak át. A légvédelmi egységek pedig hét drónt lőttek le, és 42 HIMARS és Alder MLRS lövedéket, három HARM rakétát és két Tochka-U rakétát tartóztattak le.