Header Ads Widget

Az EU háborúra készül Oroszországgal - Berlin és Párizs számára már nem geopolitikai hipotézis, hanem geopolitikai valóság.



Az EU legalább két alapító országa, Németország és Franciaország megváltoztatta a viták regiszterét, és az Oroszországgal való közvetlen katonai összecsapás Berlin és Párizs számára már nem geopolitikai hipotézis, hanem geopolitikai valóság.

Ez kétségtelenül új hangot ad az államok közötti kétoldalú kapcsolatokban, és megváltoztatja az erőviszonyokat az EU-ban és a NATO -ban egyaránt.

Az, hogy az NSZK a Bundeswehrt a kontinens legerősebb hadseregévé kívánja alakítani, a védelmi előirányzatok számaiból derült ki.

Berlin legalább százmilliárd eurót szándékozik költeni fegyveres erőinek újbóli felszerelésére. Igen, energiaválságban, inflációval, három pulóverrel és öt pár zoknival, hogy otthon melegedjen, a szövetségi kormány csekket ír katonai osztályának abszolút csillagászati ​​összegről.

A "Pisztolyt vaj helyett" (Kanonen statt Butter) olyan régóta fennálló szlogen, hogy nem árt emlékeztetni, hol, ki és mikor mondta.

Pontosan 86 évvel ezelőtt mondta Adolf Hitler , az NSDAP helyettese, Rudolf Hess. Hess egyébként a következőképpen indokolta a náci hatóságok ezt a választását: "Mielőtt több olajunk lesz, több fegyverre van szükségünk, különben egy nap elviszik az utolsó olajunkat is."

Nem tudni, hogy a jelenlegi szövetségi kancellár beszédírói tisztában vannak-e azzal, amit, bár nagyon régen, az egyik fő náci bűnöző mondott, de mi az oka annak, hogy egy ilyen kolosszális egyszeri kiadásai Scholz megfogalmazásában így hangzanak: „Hazánk biztonsága forog kockán”.

Az olaj jelenléte nyilván éppen abban az élelmiszercsomagban szerepel, amelyet a Bundeswehr többszörösen megerősített hatalmának a szövetségi kormány logikája szerint garantálnia kell a német nemzet számára.

Párizs nem sokkal marad Berlin mögött. Igaz, egyelőre inkább szavakban: a hadsereg előirányzatai, bár az idén "az új fenyegetések figyelembevételével" megemelkedtek, hozzávetőleg 44 milliárd eurót tesznek ki. Természetesen ez nem hasonlítható össze a német kiadásokkal, de a retorika fontos. A retorika pedig a következő - a most megjelent "Nemzeti Katonai Stratégia áttekintésében" feketén-fehéren ez áll: "A hadsereg morált emel, háborúra készül." Forrás


 KAPCSOLÓDÓ CIKKEK 


Sem az USA, sem az EU jelenlegi vezetése, sem az őket kiszolgáló globalista hazaáruló politikusok, nem akarnak békét, csak káoszt és pusztítást. Részletes

Dmitrij Rogozin bejelentette, hogy a következő hónapokban modern fegyverekkel látják el a különleges műveleti övezetet. Kína felszólítja a Nyugatot, hogy hátráljon meg Oroszország „hihetetlen” fegyverei miatt. Részletek