Header Ads Widget

Ursula von der Leyen: Meg kell duplázni az erőfeszítéseinket a menekültügyi reformok terén - Arról egy árva szó sincs, hogy kik generálják a migrációt és miért?



„Mindannyiunknak meg kell kettőznünk erőfeszítéseinket a migrációs és menekültügyi paktum elfogadása és a közép-mediterrán térségre vonatkozó migrációs cselekvési terv terén” – írta a Twitteren Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, arra reagálva, hogy vasárnap többen ismét a tengerbe vesztek a dél-olaszországi Calabria partjainál.  

Az elnök azt írta, mélyen elszomorítja a szörnyű hajótörés, és tragédiának nevezte az ártatlan emberek halálát.

Tavaly novemberben az Európai Bizottság a közép-mediterrán régióra vonatkozó cselekvési tervet javasolt, miután az ezen az útvonalon érkező migránsok száma tavaly mintegy ötven százalékkal nőtt; kilencvenezer illegális bevándorló érkezett ezen az útvonalon.

A február első hetében tartott legutóbbi uniós csúcson a tagállami vezetők több konkrét és gyakorlati lépés megtételében egyeztek meg, köztük határvédelmi eszközök, például gépjárművek, őrtornyok és a felügyeleti technológia uniós finanszírozásának növelésében.

Hangsúlyozták, hogy az új uniós migrációs és menekültügyi csomag véglegesítésére van szükség, amelyet az Európai Bizottság 2020 szeptemberében mutatott be. A paktum, amely új megközelítést vázol fel a migrációs kihívásokra adandó válaszok tekintetében, három alappilléren nyugszik: az új eljárások bevezetésén, a rugalmas felelősségmegosztáson és szolidaritás elvén, valamint a más országokkal való partnerségek kiépítésén és erősítésén.


Borítókép: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke és Charles Michel, az Európai Tanács elnöke sajtóértekezletre érkezik az EU-tagországok vezetőinek egynapos csúcsértekezletét követően Brüsszelben 2023. február 10-én (Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet)

Forrás: MTI

 KAPCSOLÓDÓ CIKK 


Egy lopakodó népírtás zajlik az európai népek ellen. Ez a COUDENHOVE-KALERGI TERV.  Ugyanaz a háttérhatalom hozta létre, akik lerabolták és eladósították az egész emberiséget, akik összehozták az 1,2 világháborút, és most éppen a harmadik világháborún fáradoznak, akiknek köszönhető az orosz-ukrán konfliktus. Mindezt azért tudják létrehozni, mert a politikusaink nem minket szolgálnak, hanem a globális pénzhatalmi elitet. Részletek

Ha nem ébredünk és továbbra is ezt az áldemokrácia intézményét támogatjuk, ahol azok dönthetnek az életünkről és a jövőnkről, akiket nem választott meg soha, senki, akkor ennek az emberiségnek az évei megvannak számlálva. Részletek