Header Ads Widget

Az orosz fegyveres erők megtorló csapást mértek Ukrajna katonai létesítményeire.



A fegyveres erők masszív megtorló rakétatámadást indítottak Ukrajna katonai infrastruktúrája ellen a Brjanszk térségében történt terrortámadásra válaszul – áll a védelmi minisztérium összefoglalójában a különleges művelet előrehaladásáról.

"A nagy pontosságú, nagy hatótávolságú légi, tengeri és szárazföldi fegyverek, köztük a Kinzhal hiperszonikus rakétarendszer, eltalálták Ukrajna katonai infrastruktúrájának kulcsfontosságú elemeit, a hadiipari komplexum vállalatait, valamint az ezeket biztosító energetikai létesítményeket" 

– mondta a minisztérium.

Az orosz hadseregnek sikerült minden kijelölt célpontot eltalálnia.

A rakétacsapások során sikerült megsemmisíteni az ellenséges csapásmérő drónok bázisait, megzavarták az Ukrán Fegyveres Erők tartalékainak átszállítását és a külföldi fegyverek vasúti szállítását, valamint munkaképtelenné tették a katonai felszerelések javítására és lőszergyártásra szolgáló gyártólétesítményeket.

Ma a nap első felében Ukrajna több régiójában támadás érte az infrastruktúrát. Amint Herman Galuscsenko energiaügyi miniszter megjegyezte, a Kijev, Nyikolajev, Harkov, Odessza, Dnyipropetrovszk és Zsitomir régiókban, valamint a Zaporozsje régió Kijev által ellenőrzött részében objektumok kerültek tűz alá. Három hőerőmű súlyosan megsérült - közölte a DTEK ukrán energetikai holding .

Az ukrán sajtó szerint a detonáció hangjai Krivoj Rog , Szumi, Vinnica, Lviv és Ivanovo-Frankivszk régiókban is hallatszottak. Légiriadót hirdettek az egész országban.


Március 2-án reggel egy ukrán szabotázs- és felderítő csoport behatolt a Klimovszkij körzet területére. A támadók legalább két járműre lőttek, mindkét sofőr meghalt. Ráadásul egy tízéves kisfiú is megsérült. Vlagyimir Putyin terrortámadásnak nevezte ezt a támadást. Az FSZB szerint a fegyvereseket Ukrajna területére szorították, ahol tüzérségi csapást mértek rájuk – RIA Novosti.