Header Ads Widget

„Micsoda?!” – reagált Orbán Viktor Ukrajna lehetséges NATO-csatlakozására.



„Micsoda?!” – reagált Twitter-bejegyzésében Orbán Viktor miniszterelnök Jens Stoltenberg NATO-főtitkár csütörtöki közleményére, miszerint „Ukrajna jogos helye a NATO-ban van”.

Azóta a katonai szövetség főtitkára a németországi Ramstein amerikai légi támaszponton az Ukrajna önvédelmét támogató országok tanácskozása előtt tett nyilatkozatában ismertette, hogy előző napi kijevi látogatásán meghívta Volodimir Zelenszkijt a júliusi NATO-csúcsra, és az ukrán elnök el is fogadta a meghívást.

Hangsúlyozta: a szövetség valamennyi tagja beleegyezett, hogy Ukrajna a NATO tagja lesz. Azonban egyelőre arra kell törekedni, hogy Ukrajna érvényesíthesse az önvédelemhez fűződő jogát az orosz támadás elleni védekezésben.

A magyar kormány álláspontja Ukrajna NATO-csatlakozása kapcsán eddig sem volt titok, nemrégiben hangot adott ennek Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is Brüsszelben, a katonai szövetség külügyminisztereinek kétnapos találkozóján. A tárcavezető Facebook-bejegyzésében hangot adott annak, hogy az ukrán külügyminiszter meghívása sérti a szövetségesek egységének elvét, emellett ismertette a magyar kormány céljait: „mindent meg kell tenni egy közvetlen NATO–Oroszország-konfliktus kialakulásának megelőzése érdekében”.

Posztjában akkor azt írta Szijjártó Péter,

most is világossá fogom tenni, hogy Magyarország csak és kizárólag abban az esetben fogja támogatni Ukrajna bármilyen integrációs törekvéseit, ha az ukránok visszaadják a kárpátaljai magyaroknak azokat a jogokat, amelyekkel 2015 előtt már rendelkeztek.


Borítókép: A NATO által közreadott képen Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára (b) és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kijevi megbeszélése 2023. április 20-án, az Ukrajna elleni orosz háború alatt (Fotó: MTI/EPA/NATO)


 KAPCSOLÓDÓ CIKK 


Senki nem követeli a nácirezsim megszüntetését Ukrajnában, sőt még támogatjuk az adófizetők pénzéből. Senki nem foglalkozik az  igazi felelősökkel az orosz-ukrán konfliktusért és azzal sem, hogy kik a felelősek az európai lakósság megnyomorításáért! Minden média propaganda ellenére, mára már világosan látszik, hogy az orosz-ukrán konfliktust, az USA és az EU hozta létre, a globális pénzhatalmi elit nyomására.

A lényeg, hogy sem az USA, sem az EU jelenlegi vezetése, sem az őket kiszolgáló globalista hazaáruló politikusok, nem minket  szolgálnak, hanem a globális pénzhatalmi elitet, akik nem akarnak békét, csak káoszt és pusztítást.  Céljuk világos mint a nap, a káosz teremtés, a migrációs pusztítás, a családok szétverése, a nemzetállamok felszámolása, a gazdaság és az ellátó rendszerek tönkretétele, hogy az emberek olyan kiszolgáltatott helyzetbe kerüljenek, hogy rájuk tudják kényszeríteni az új világrendet, vagyis a totális kontrollt és globális diktatúrát. Erről szól az USA és az EU sátáni programja. Részletek


Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára szerint a NATO "a háború 2014-es kezdete óta" "kiképzést és felszerelést" biztosít az ukrán hadseregnek. 🔥 Hány (adót fizető) amerikai tudja, hogy a NATO a háború 2014-es kezdete óta felfegyverzi Ukrajnát?


https://vk.com/video644727407_456240373


2014-ben az ukrán hadsereg rakétákkal lőtte a donyecki civileket.






A CNN még 2014-ben készítette, amikor a kijevi kormány megtámadja saját civiljeit Donyeckben