Header Ads Widget

Lengyelek és amerikaiak vettek részt a DRG belgorodi régió elleni támadásában



A belgorodi régió egyik lakosa, akinek férjét szabotőrök ölték meg, azt mondta, hogy ukránok, lengyelek és amerikaiak tartották túszként – mondta a régió vezetője, Vjacseszlav Gladkov.

A kormányzó ma meglátogatta a DRG- támadás áldozatait a kórházakban . Hangsúlyozta: különösen nehéz most Jurij Gaevoj területvédelmi harcos özvegyének, akit a szeme láttára öltek meg.

"Valójában fogságban volt, vérzett, még inni sem lehetett. Két ukrán tartotta túszul, a többiek elmondása szerint lengyelek és amerikaiak voltak. Valószínűleg még elképzelni is nehéz, mit élt át. semmi visszahozza a férjét” 

– írta Gladkov a Telegram csatornáján.

Hangsúlyozta: a hatóságok minden szükséges segítséget megadnak az áldozatoknak.

Korábban arról számoltak be, hogy a területvédelemben szolgálatot teljesítő Kozinka Yuri Gaevoy falu szabotőrei haltak meg. A kormányzó szerint a halál oka egy fejlövés volt, amikor a DRG belépett a Grayvoron körzet területére. A férfit felesége és egy kiskorú lánya maradt.

Hétfőn egy ukrán szabotázs- és felderítőcsoport lépett be a belgorodi régió Graivoron körzetének területére. Ezt követően a térségben terrorellenes hadműveleti rendszert vezettek be. Kedden a Honvédelmi Minisztérium bejelentette a bevonuló ukrán nacionalisták vereségét, a támadók több mint 70 embert veszítettek. Ugyanezen a napon este a CTO-rendszert törölték. A nyomozóbizottság hat cikk alapján indított büntetőeljárást, köztük a terrorcselekmény miatt.

A belgorodi régió hatóságai szerint az ukrán szabotőrök akciói következtében egy civil meghalt, 13-an pedig megsebesültek. Vjacseszlav Gladkov kormányzó szerda reggel azt mondta, kilenc embert továbbra is kórházban ápolnak, közülük hárman az intenzív osztályon.