Header Ads Widget

Amerika és Izrael mindenek felett!? A háborús befektetők 95 milliárdos csomaggal döntöttek a világunk sorsáról - A világ békéjét nem a NATO és nem az USA fogja elhozni.




Netanjahu Biden kérése és engedményei ellenére úgy döntött, hogy tovább cibálja az iráni oroszlán bajszát.

Az irániak a nagykövetség elleni támadás után egy előre jelzett, látványos erődemonstrációt tartottak, amiben szándékosan engedték „nyerni” Izraelt és szövetségeseit. Az iráni sah a válaszcsapás után közölte, hogy nem áll szándékukban folytatni, nem akarnak háborút Izraellel. A mainstreem már akkor az ismert dallamot fújta: Izraelt megtámadták, az arabok eszkalálják a helyzetet és destabilizálják a térséget. A világ másik fele nyugalomra intett, és a konfliktusért Izraelt tették felelőssé. Biden most az egyszer azt tette, amit tennie kellett: megpróbálta a barátját lebeszélni a provokációját követő válaszcsapás utáni indokolatlan megtorlásról.

Ám az izraeliek hatalmi mámora és bosszúvágya erősebb volt, mint mindenki más békevágya. Győzelmi ünnepre számítanak a pészah végére? Az iráni nyilatkozat után péntek hajnalban indított támadással egyértelműen Izrael került az agresszor és provokátor szerepébe, bármennyire is igyekszik majd ezt a visszájára fordítani. Amerikai barátaik NATO-ja csak védelmet adhat nekik, a szenátorok kijelentették, hogy Irán megtámadásában nem vesznek részt. 

Jelenleg Irán van önvédelmi helyzetben az Iszfahani atomerőmű környékét, és légvédelmi állásokat, repteret ért dróncsapások után. Az Irakban és Szíriában, Libanonban indított rakéták a Hezbollah erőit vették célba, de a csapások korlátozottak voltak. A módszer ugyanaz volt, mint a nagykövetség kilövése esetén: Izrael nem ismerte el, hogy ő indította a drónokat és rakétákat, ezt most is az arab országok területéről lövöldöző milicista csoportokra hárította. Az mellékes, hogy ezeket Izrael és Amerika támogatja és pénzeli! Blinken beismerte, hogy Izrael csak az utolsó pillanatban tájékoztatta, hogy támadást indítanak, majd közölte, hogy erről nem hajlandó többet mondani. Ez azt jelenti, Amerika hallgatni fog, Izrael pedig tagadni. 

Egy válaszcsapás így bizony támadásnak minősíthető, ha nem bizonyítható a provokátor kiléte! A lövöldözés pedig a végtelenségig folytatható, anélkül, hogy Izraelt viszontválasz fenyegetné, mert abban a pillanatban védelmi helyzetbe kerül! Ez a legmocskosabb taktika, amit csak ki lehet találni, a gyávák alattomos taktikája az ellenfél provokálásával. 

Ugyanezt alkalmazzák Ukrajnában is az oroszok ellen!

Orosz részről Lavrov azonnal felvette a kapcsolatot az iráni vezetéssel, majd továbbította az üzenetet a zsidó államnak: Irán és Oroszország nem akar háborút. Irán a támadók kilétének kiderítéséig lemondott a megtorlásról.

Törökország már az izraeli provokációt követő iráni válaszcsapás után jelezte, hogy ha a konfliktus kiterjed, akkor ezért kizárólag Izrael tehető felelőssé. Erdogan a muszlim világ vezető nagyhatalmaként, de NATO tagként is ki merte mondani: Izrael egy terrorállam! A török ​​vezető tavaly Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök taktikáját Adolf Hitler náci vezetőjéhez hasonlította , és „terrorista államnak” nevezte Izraelt a Hamász elleni offenzívája miatt, amit Erdogan nem tart terrorista szervezetnek.

Blinken felvetette a lehetőségét, hogy alkalmazzák Izrael ellen a „Leahy törvényt”, ami megtiltja olyan államok pénzügyi támogatását, vagy segélyezését, amelyek katonai és rendőri egységei megsértik az emberi jogokat. Márpedig Izrael évtizedek óta ezt teszi a palesztinok esetében, ami október 7.- e óta népirtássá alakult. Itt az ideje kimondani, hogy Izrael sem lehet kivétel a nemzetközi jog és szabályok alól!

Ennek ellenére Amerika és a kollektív Nyugat továbbra is Izrael elleni „példátlan támadásnak” nevezik az irániak jogos válaszcsapását, amit a mainstreem már elültetett a közvéleményben. Innentől minden ellenvélemény antiszemita, rasszista, és náci, akárcsak a gonosz és antidemokratikus orosz álláspont. A G7 tanácsa máris kijelentette, hogy további szankciókat vetnek ki a megtámadott Iránra, a gázai helyzetért továbbra is kizárólag a Hamasz a felelős. Még véletlenül sem Izrael! 

A palesztinok elleni tömegmészárlásnak nem lesz vége, mert a két agresszor, Izrael és az USA továbbra is csak olyan feltételekkel hajlandó békét kötni, ami kizárólag a zsidók biztonságát garantálja. Szó sem lehet szuverén palesztin államról, izraeli felügyelet nélkül! A tőlük megszokott módon olyan egyoldalú és igazságtalan feltételeket támasztanak, amiről tudják, hogy a másik fél nem tudja elfogadni.

Irán nem tervez azonnali válaszcsapást, de a haditanácsot ők is összehívták. Biden 26 milliárdos katonai segélyt írt alá Izraelnek, védelmi célokra, de nem tudják megakadályozni, hogy Netanjahuék az arabok ellen használják fel. Az amerikai-izraeli alku nyomán ha Netanjahu lemond az iráni háborúról, Amerika félrenéz, amikor Rafahban lemészárolja a maradék palesztinokat. Izrael és az USA tagadja, Egyiptomi tisztviselők szerint azonban elkezdődtek az előkészületek a rafahi támadás hatásainak a kezelésére. Az iráni és izraeli kormányt a világ minden tájáról felszólították, hogy tanúsítsanak önfegyelmet és ne rontsák tovább a helyzetet. Az amerikaiak tartanak a még gyenge lábakon állóháborús koalció felbomlásától is az európai országok eltérő álláspontjai miatt. 

Amerikával a háta mögött Izrael a jól bevált taktikát folytatja: tagadja a támadásait, megtiltva azokról a nyilatkozatokat a kabinet tagjainak, így mosva tisztára magukat a világ közvéleménye előtt. Ha a megtámadott jogos önvédelemből visszalő, nem tudja bizonyítani, hogy ezt egy izraeli támadás elleni védekezésből tette. Izrael viszont azonnal önvédelemre hivatkozhat, de ha ez kevésnek bizonyul, kajánul vigyorogva előrántják a „holokauszt kártyát”, amit már egészen biztos, hogy senki nem mer cáfolni. Az iszfaháni támadás után mégis kis hiba csúszott a számításaikba: „Két amerikai tisztviselő megerősítette, hogy Izrael áll a támadás mögött. 

Az izraeli kormány felszólította a tisztviselőket és a nagykövetségeket, hogy ne erősítsék meg és ne vitassák meg a sztrájkot, ami izraeli tisztviselők szerint meglehetősen általános gyakorlat.” – írta meg az Al Arabiya. Az iráni állami média is megerősítette az izraeli drónokkal végrehajtott támadást, ennek ellenére a hivatalos izraeli álláspont továbbra is a „no komment” bevált politikája marad.

Amerika mindenek felett?

A kollektív Nyugat és Izrael háborúinak nincs egyetlen ésszerű indoka, hacsak a hatalom kiterjesztését nem vesszük számításba. A palesztinai és az ukrajnai háborúk megelőzhetők lettek volna ha a hegemón betartaná a saját maga által korábban hozott szabályokat! Az a szuperelit beszél a béke fontosságáról, amelyik megtagadja a népek önrendelkezési jogát, nem tartja be a népirtás egyezményt, megsérti a humanitárius jogot, és nemzetközi jogot? A minszki béke és a palesztin állam elfogadása és elfogadtatása lett volna a feladatuk, de ehelyett százezrek halálát és milliók elvándorlását okozták a béke álarca mögé rejtve valódi arcukat! Csak abba kellene hagyniuk a háborús konfliktusok támogatását, és engedni a feleket a maguk érdekei mentén megegyezni! Minden, amit tesznek, teljesen ellentétes az ENSZ alapokmányban megfogalmazottakkal!

Kiknek az érdeke a befektetés a háborúkba?

A békepárti háborúskodók most a Közel-keleti békefolyamatot gátolják meg Irán polgári atomprogramjától tartva, bombákat képzelve oda, ahol nincsenek, miközben ők maguk szegték meg a START- szerződéseket, hogy atombombákkal fenyegethessék a behódolni nem akarókat! Palesztinában a népirtást maga az ENSZ segíti a rosszul,- vagy inkább nagyon is tudatosan – megfogalmazott szabályzatával, ami nem zárja ki a szavazásokból a háborúval érintett feleket, sem azok háborús segélyezőit! Így akadályozhatta meg a vétójog segítségével a nyugati koalíció a gázai és ukrajnai tűzszünetet és béketárgyalásokat is! Az ok annyira aljas és embertelen, hogy a többség fejében fel sem merül: A bankoknak, hadiipari befektetőknek, és az USA-nak jelentős bevételei vannak a hadiiparból, a háborúk mentén kivetett szankciók kizárólag az USA gazdaságát és a dollárt erősítik a feltörekvő BRICS államokkal szemben. 

A dollár, mint elsődleges valuta gyengülése vagy használatának csökkentése a nemzetközi kereskedelemben az amerikai gazdaság végét jelentené, amire már most is trilliárdos államadósság nehezedik. Ezért érdekükben áll a háborúk kirobbantása és támogatása, amit nemes egyszerűséggel a „demokráciák védelme iránti elkötelezettségükkel” igazolnak. Ők viszik a demokráciájukat több mint 200 éve mindenhova, forradalmakkal, és háborúkkal, polgárháborúkkal, - hogy utána „megvédhessék” azt, ami nemcsak a hatalom kiterjesztését, hanem további konfliktusok szítását is lehetővé teszi!

Az amerikai szenátorok újra megtagadták a keresztény értékeket, és döntöttek további százezrek halálárólEurópaiak millióinak sorsáról, és ítélték halálra a palesztin népet: a képviselőház 95 milliárd dollárt fogadott el a háborúik támogatására, amiből 8 milliárdot Tajvannak adnak tengeralattjárókra!

A képviselők Amerika nemzetbiztonsági védelmi céljaként nem a saját határaik védelmét tekintik, hanem tőlük távoli, idegen államokét, amik mondvacsinált, vagy kiprovokált ellenségeskedésekkel néznek szembe! Amerika a milliárdokat nem a saját állampolgárai javára, hanem „történelmi tettként” az általa kiprovokált háborúkra ítélte oda,- ítéletet mondva ezzel önmaga fölött is! 

Mindeközben a háborúk segélyezése ellen amerikaiak tízezrei tüntetnek és tiltakoznak, a palesztinai népírtás leállítását követelve szombatonként százezrek mennek az utcákra Európában, de hiába, a globális diktatúra kiszolgálói vakokká és süketekké váltak saját népeik segélykiáltásival szemben.

„Nem demokratákként vagy republikánusokként, hanem amerikaiként kötelességünk megvédeni a demokráciát, bárhol is van veszélyben”. „A világ rajtunk van, és a történelem fogja megítélni, hogy mit teszünk itt és most” - jelentették ki „az amerikai nép nevében” a tőlük már rég elszakadt politikai diktátorok. Ezzel végre mindenki számára érthetően kimondták az igazságot: ők maguk ismerték be a demokráciaimport létezését, és igen, tetteikért csak az utókor vonhatja majd felelősségre őket! - Ha lesz még, aki megtegye! Mert bizony Albert Pike „konteónak” mondott terve a három nagy háborúról, és a harmadikhoz kapcsolt világméretű szociális káoszról továbbra is beigazolódni látszik!

Lássuk be végre, hogy a Világ békéjét nem a NATO és nem az USA fogja elhozni, nem a „demokratikus világrend” győzelmén, és nem is a katonai fenyegetésre, vagy gazdasági szankciókra alapozott engedelmességen fog múlni, hanem azok döntésein, akik rendelkeznek az ehhez szükséges bölcsességgel!

/ G.Ági /

Forrás:

https://english.alarabiya.net/

https://english.alarabiya.net/News/

https://english.alarabiya.net/News/middle-east/

https://english.alarabiya.net/News/middle-east/2024/04/20/

https://english.alarabiya.net/News/world/2024/04/21/the-house-passes

https://english.alarabiya.net/News/middle-east/

Az ATV szakértője is nyilatkozott:

https://www.youtube.com/watch?v=I5scTU_6ERI

A Fox News tudósítása jellemzően izraeli „visszavágóról” szólt.

https://www.youtube.com/watch?v=xKVy4NgZF-w