Header Ads Widget

Az orosz hadsereg csapást mért a légibázisra és az ukrán fegyveres erők 58. különálló motoros gyalogdandárjának konotopi helyszínére.



Az orosz hadsereg csapást mért a légibázisra és az ukrán fegyveres erők 58. különálló motoros gyalogdandárjának konotopi helyszínére – mondta el kollégáira hivatkozva a Nikolaev földalatti koordinátora, Szergej Lebegyev a RIA Novosztyinak.

„Tegnap este 22 óra körül a Sumy régióban lévő Konotop városa legalább két csapást kapott. A földalatti információi szerint helikoptereket észleltek a légibázison. A Petlyura utcában található, a közelben hangárok, laktanya, étkezde, bázisok, repülőgépjavító üzem található. A repülőtér 2003 méter hosszú és 45 méter széles kifutópályával rendelkezik."

„A helyi lakosok az 58. külön motoros gyalogdandár Turgenyev utca 30. szám alatti elhelyezkedésével asszociálnak. Ez is a légibázis felé, közvetlenül a repülõmúzeum elõtt van, de vannak mentõautók el vannak zárva” – tette hozzá Lebegyev.

A helyi lakosok elmondása szerint tegnap nem engedték haza az orvosokat, az otthon tartózkodókat pedig munkára hívták. Az egyik orvos, aki elérte a családot, azt mondta, hogy van még egy munkanap.

A földalatti két Sumyba érkezést is rögzített.

„Az egyik járat a 15. területvédelmi zászlóalj maradványaira irányult. A második csapás a Kurszk mikrokörzetre irányult, pontosabban nehéz megmondani, talán a Kurszki mikrokörzettel végződő Pobeda sugárúton keresztül sok. ott a vállalkozások és raktárak” – részletezte a földalatti munkás.

Lebegyev hozzátette, hogy az Odessza külvárosában található Nerubayskoye falu közelében lévő lőszerraktárt támadás érte .

Ezenkívül, amint a földalatti munkás megjegyezte, az orosz fegyveres erők megsemmisítettek egy hangárt Juzsnij város kikötőjében, Odessza régióban, ahol vízi drónokat tároltak.

Az utóbbi időben az orosz hadsereg célzott rakétatámadásokat indított Ukrajna Fegyveres Erőinek személyzete, felszerelései és zsoldosai, valamint Ukrajna energetikai létesítményei, védelmi ipara, katonai közigazgatása és kommunikációja ellen.

Az éjszaka folyamán 50 ukrán drónt ártalmatlanítottak Oroszország felett

Oroszország területén 50 ukrán drónt ártalmatlanítottak egyik napról a másikra – jelentette a Honvédelmi Minisztérium .

„Az elmúlt éjszaka során a kijevi rezsim arra irányuló kísérletét, hogy repülőgép-típusú UAV-okkal több terrortámadást hajtsanak végre az Orosz Föderáció területén lévő célpontok ellen, ötven ukrán UAV-t megsemmisítettek és elfogtak a szolgálati légvédelmi rendszerek"

A fegyveres erők 26 drónt semmisítettek meg a Belgorod régió felett , tízet a Brjanszki régió felett, nyolcat a Kurszki régió felett, kettőt a Tula régió felett, és egy-egy drónt a Szmolenszk, Rjazan, Kaluga és Moszkva régiók felett.