Header Ads Widget

A kórházakban a maszkviselés időpocsékolás volt? A gyűlölt NHS-politika "nem változtatott" a Covid-fertőzések arányán - állapítja meg a tanulmány



A kórházakban a maszkviselés időpocsékolás volt? A gyűlölt NHS-politika "nem változtatott" a Covid-fertőzések arányán - állapítja meg a tanulmány. A Szent György Kórház szakértői úgy találták, hogy a maszkok "nem mutatnak észrevehető különbséget"

A fertőzési arány a mandátum visszavonása után sem változott.

A maszkok "nem tettek észrevehető különbséget" a Covid átviteli arányában a kórházakban - állítja egy új kutatás. A fertőzési arány nem emelkedett, amikor az NHS létesítményeiben az omikron-hullám közepén megszüntették a maszkviselési kötelezettségeket.

A szakértők szerint az eredmények nem jelentik azt, hogy az arcmaszkok "értéktelenek".

De "racionális és arányos" maszkviselési politikákat sürgettek a kórházakban a jövőbeli Covid-fellángolások során, mert az előnyök "legjobb esetben is szerények".

A kormányok szerte a világon - beleértve az Egyesült Királyságot is - kötelezővé tették az arcmaszk viselését a beltéri nyilvános helyeken.

A kutatók azt találták, hogy a maszkpolitika eltávolítása a második fázisban nem eredményezett "statisztikailag szignifikáns változást" a kórházban szerzett Covid-fertőzések arányában. Hasonlóképpen "nem figyeltek meg késleltetett hatást" a Covid-fertőzés arányában, miután a politikát megszüntették - tette hozzá a tanulmány.



Ez annak ellenére történt, hogy hiányoztak a hatékonyságukra vonatkozó szigorú kísérletek. Egyes kórházak még mindig felszólítják a betegeket, hogy fedjék el magukat, mielőtt belépnének, bár ez már nem kötelező.

A délnyugat-londoni St. George's Kórház kutatói rutinszerűen gyűjtött fertőzésellenőrzési adatokat elemeztek egy 40 hetes időszakban, 4. december 2021. és 10. szeptember 2022. között.

Ez azt az időt jelentette, amikor az első hét között az Omicron vált domináns Covid-variánssá, és azon a héten, amikor az univerzális PCR Covid-szűrővizsgálatokat megszüntették a felvett betegek számára.

A vizsgálat első szakaszában - 4. december 2021. és 1. június 2022. között - minden alkalmazottnak és látogatónak maszkot kellett viselnie mind a klinikai, mind a nem klinikai területeken.

A második szakaszra a mandátumot megszüntették. Ehelyett a maszkviselési politikával kapcsolatos döntéseket az egyes kórházakra bízták.

A magas kockázatú osztályok, köztük a rákos betegeket kezelő osztályok és az intenzív osztályok megtartották a maszkviselési kötelezettséget.

A kutatók azt találták, hogy a maszkpolitika eltávolítása a második fázisban nem eredményezett "statisztikailag szignifikáns változást" a kórházban szerzett Covid-fertőzések arányában.

Hasonlóképpen "nem figyeltek meg késleltetett hatást" a Covid-fertőzés arányában, miután a politikát megszüntették.

Ez annak ellenére történt, hogy a vírus terjedése a közösségen belül történt.

A magas kockázatú osztályokon - a kontrollcsoportban - azok, akik továbbra is maszkot viseltek, szintén "nem találtak azonnali vagy késleltetett változást a fertőzési arányban" - mondta a tanulmány.

Míg kezdetben vírusmegelőzési intézkedésnek tekintették, a maszkok az Egyesült Királyságban a Covid kulturális háborúk kiemelkedő szimbólumává váltak.

A tisztviselők vegyes üzeneteket adtak ki hatékonyságukról a járvány kezdetén.

A tanulmányok nem mutatták ki véglegesen, hogy a maszkok megakadályozták a Covidot.

Februárban a Cochrane Intézet arcmaszkok eddigi egyik legátfogóbb metaanalízise kimutatta, hogy a maszkok "alig vagy egyáltalán nem változtatnak" a Covid-fertőzés vagy a halálozási arány arányában.

Mint minden megfigyelési tanulmány esetében, az új brit tanulmány mögött álló kutatók figyelmeztettek arra, hogy vannak lehetséges korlátok.





A magas kockázatú osztályokon - a kontrollcsoportban - azok, akik továbbra is maszkot viseltek, szintén "nem találtak azonnali vagy késleltetett változást a fertőzési arányban" - mondta a tanulmány

Ezek közé tartozott, hogy nem tudták meghatározni a személyzet fertőzési arányát, és nem értékelték a maszkviselési politika betartását.

Dr. Ben Patterson vezető szerző elmondta: "Tanulmányunk nem talált bizonyítékot arra, hogy a személyzet kötelező maszkolása befolyásolná a kórházi SARS-CoV-2 fertőzés arányát az Omicron variánssal.

"Ez nem jelenti azt, hogy a maszkok értéktelenek az Omicron ellen, de a valós előnyeik elszigetelten a legjobb esetben is szerénynek tűnnek az egészségügyi környezetben."

Dr. Aodhan Breathnach kutatótárs hozzátette: "Sok kórház jelentős pénzügyi és környezeti költségek mellett és a kommunikáció jelentős akadályai ellenére megtartotta a maszkviselést.

"Reméljük, hogy ez az empirikus bizonyíték segíthet az egészségügyi szolgáltatások racionális és arányos maszkpolitikájának megalapozásában."

A kutatást még ebben a hónapban bemutatják az Európai Klinikai Mikrobiológiai és Fertőző Betegségek Kongresszusán Koppenhágában, Dániában. Forrás


https://vk.com/video644727407_456240449


 KAPCSOLÓDÓ CIKK 


Tedros Adhanom Ghebreyesus szerint szerint "fel kell készülnünk egy esetleges H5N1 madárinfluenza pandémiára". A WHO = gyógyszeripar bevonja a gyártókat "annak biztosítására, hogy a vakcinák és a vírusellenes szerek szükség esetén globálisan rendelkezésre álljanak" - tette hozzá Tedros.

Ez a WHO = gyógyszeripar emberek millióit sterilizálta és ölte meg Afrikában, Európában és világszerte. Ugyanez a WHO = gyógyszeripar támogatja az abortuszklinikákat.  Ez a WHO = gyógyszeripar azt mondja, hogy meg akarják menteni az emberiséget a mérgező "védőoltásaikkal". És mikor ébrednek fel?


https://vk.com/video644727407_456240450