Header Ads Widget

Az orosz csapatok hatalmas csapást mértek az ukrán fegyveres erők állásaira.



A védelmi minisztérium jelentése szerint az orosz fegyveres erők precíziós irányítású fegyverekkel koncentrált csapást mértek Ukrajnában lévő katonai létesítményekre .

A célpont az Ukrán Fegyveres Erők egységeinek bevetési pontjai , a lőszerek, fegyverek és katonai felszerelések tárolási helyei voltak, beleértve a nyugati országokból szállítottakat is.

"A csapás célját elértük. Minden kijelölt célpontot eltaláltak" 

- közölte a katonai osztály.

Különösen a Kinzhal hiperszonikus rakéta semmisített meg egy amerikai Patriot légvédelmi rakétarendszert Kijevben - közölte a védelmi minisztérium.

Beszéltek a front különböző szektoraiban folyó harcokról is. Így Kupjanszkij irányban a nyugati haderőcsoport egységei a harkovi régióban csaptak le az ellenség munkaerőre és felszerelésére , valamint felszámoltak öt szabotázs- és felderítőcsoportot. Az ukrán csapatok vesztesége körülbelül 60 embert és négy járművet tett ki.

Krasznolimanszkij irányában a Központi csoportosulás mintegy 65 ukrán katonát, két gyalogsági harcjárművet és egy Akatsija önjáró tüzérségi támasztékot semmisített meg.

Donyeck irányában a rohamosztalékok Artemovszk nyugati negyedében folytatták offenzívájukat , és a déli haderőcsoport egységei a szárnyakon tartották vissza az ellenséget. A legnehezebb helyzet Krasznoe község területén alakult ki, ahol a 4. motoros lövészdandár katonái napközben tíz támadást vertek vissza az ukrán fegyveres erők részéről. Ezekben a csatákban az ellenség több mint 70 katonát, gyalogsági harcjárművet és két páncélozott szállítójárművet, Donyeck irányában pedig általában mintegy 215 embert, öt páncélozott járművet, hét járművet, valamint két Msta-B és D-30 tarackot vesztett.

Mintegy 135 ukrán katona, három jármű, két Msta-B tarack és Akatsia önjáró löveg megsemmisült meg Dél-Donyeck és Zaporizzsja irányban, és körülbelül 25 AFU vadászgép, egy másik Akatsia és öt jármű vesztette életét Herson irányában.

A vadászok lelőttek két ukrán Szu-24-es és Szu-25-ös repülőgépet. A légvédelmi rendszerek hét angol-francia gyártmányú Storm Shadow cirkálórakétát, három HARM antiradar rakétát, hét HIMARS MLRS lövedéket és 22 ukrán drónt fogtak el – RIA Novosztyi.