Header Ads Widget

Egy MiG-31K vadászrepülőgép megsemmisített egy amerikai Patriot légvédelmi rendszert Kijevben egy Kinzhal hiperszonikus rakétával.



Egy MiG-31K vadászrepülőgép megsemmisített egy amerikai Patriot légvédelmi rendszert Kijevben egy Kinzhal hiperszonikus rakétával - mondta egy tájékozott forrás a RIA Novosztynak.

"Valójában a Kinzhal sebessége miatt az Egyesült Államok légvédelmi rendszereit hirtelen eltalálták egy légi lesből – az ellenséges csapatok nem tehettek semmit, hogy megvédjék légvédelmi rendszereiket" 

– mondta.

Mint az ügynökség beszélgetőtársa kifejtette, a Kinzhal rakéták sebességi jellemzői lehetővé teszik, hogy percek alatt elérjék az Ukrajna területén található katonai létesítményeket. Ezért az olyan célpontoknak, mint például a Patriot SAM-ek, nincs idejük pozíciót változtatni a kilövés után, vagy új rakétákat tölteni az indítókba.

A védelmi minisztérium kedden hatalmas csapást jelentett be az ukrán fegyveres erők egységeinek bevetési pontjaira , valamint a nyugati országokból szállított lőszer, fegyver és felszerelés tárolási helyeire. Különösen a Kinzhal hiperszonikus rakéta semmisítette meg az amerikai Patriot légvédelmi rakétarendszert Kijevben.

Ugyanezen a napon az ukrán fővárosból olyan videókat terjesztettek a weben, amelyek az amerikai Patriot légvédelmi rendszerek munkáját mutatják be, amelyek megpróbálták visszaverni az orosz rakéták támadását. Ugyanakkor a különálló képkockák azt mutatják, hogy néhány perccel az amerikai légvédelmi rendszerek és lőszerterhelésük röpdésének vége után erőteljes robbanás következik be a földön a helyzetük területén.

Szergej Sojgu védelmi miniszter a RIA Novosztyi hírügynökségnek elmondta, hogy a kijevi hatóságoknak a légvédelmi rendszerük által állítólag lelőtt hat orosz Kinzhal rakétával kapcsolatos állításai nem felelnek meg a valóságnak. Hangsúlyozta, Oroszország nem lőtt ki annyi "tőrt", mint amennyit az ukrán hadsereg "állítólag minden alkalommal lelő a kijelentéseivel", ráadásul Kijevben mindig hibáznak a rakéták típusával - ezért nem találnak, – zárta gondolatait a Honvédelmi Minisztérium vezetője.

Az orosz Kinzhal komplexum aeroballisztikus rakétája a hangsebesség tízszeresét meghaladó sebesség elérésére képes, ugyanakkor a repülési útvonal minden részén manőverezni képes, ami lehetővé teszi az összes létező légvédelmi rendszer megbízható leküzdését és célpontok eltalálását. mélyen az ellenséges vonalak mögött.