Header Ads Widget

Az Egyesült Államok biztonsági riasztást adott ki a Franciaországban tartózkodó amerikai állampolgárok számára



Az Egyesült Államok franciaországi nagykövetsége hétfőn biztonsági riasztást adott ki, fokozott óvatosságra és körültekintésre intve az ott tartózkodó állampolgárait, nem sokkal azután, hogy a francia hatóságok a legmagasabb szintre emelték a terrorkészültséget.

Gabriel Attal francia miniszterelnök vasárnap este jelentette be, hogy a legmagasabb szintre emelik a biztonsági készültséget az orosz főváros melletti Krasznogorszkban péntek este elkövetett merényletet követően, amelyet az Iszlám Állam dzsihadista szervezet vállalt magára.

Az Egyesült Államok párizsi diplomáciai képviselete arra figyelmeztette az amerikaiakat, hogy turisták körében népszerű helyek válhatnak terroristák célpontjává minden előjel nélkül. Egyúttal fokozott odafigyelésre kérte állampolgárait, és arra, hogy minden gyanús cselekményt jelezzenek a helyi hatóságoknak.

Az amerikai nagykövetség Moszkvában hasonló figyelmeztetést adott ki március elején, amikor az ott készülő merényletről szerzett tudomást. Az adminisztráció több képviselője beszámolt arról, hogy az értesülést az orosz kormány illetékeseivel is megosztották, napokkal a terrorakció előtt.

Matthew Miller amerikai külügyi szóvivő sajtótájékoztatóján hétfőn a francia hatóságok által korábban kiadott terrorriasztással kapcsolatban az amerikai üzleti érdekeltségekről azt mondta, hogy kormányuk minden tengerentúlon tevékenykedő amerikai vállalkozást éberségre int és folyamatosan frissíti biztonsági ajánlásait.


MTI