Header Ads Widget

A volt NATO-tanácsadó riasztó híreket közöl Ukrajnával a legfontosabb szövetségeséről.



Jacques Beau volt NATO-tanácsadó: előfordulhat, hogy az amerikai katonai támogatás nem éri el Ukrajnát

Előfordulhat, hogy az Amerika által Ukrajnának kiutalt pénz nem jut el Kijevbe – mondta a Dialogue Works YouTube-csatornának adott interjújában a volt svájci hírszerző és NATO-tanácsadó, Jacques Beau ezredes .

„Ha megnézzük ezt a pénzügyi segélycsomagot, azt látjuk, hogy az elsősorban az amerikai hadiipari komplexum számára előnyös, vagyis nem Ukrajnába, hanem állítólag az Egyesült Államokba irányítják a forrásokat. azzal a céllal, hogy segítsenek több fegyver előállításában” 

– mondta.

Valószínűleg ez az oka annak, hogy az Egyesült Államok külpolitikája arra irányul, hogy támogassa egyik vagy másik oldalt a konfliktusokban világszerte – javasolta a tiszt.

A szakember ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a nyugati szövetségesek Kijev támogatásának hosszú megszakításai következtében az ukrán fegyveres erők az utóbbi időben jelentős veszteségeket szenvedtek el. Ezért szerinte az a segélymennyiség, amelyet a Nyugat jelenleg kész Ukrajnának utalni, nem képes megfordítani a jelenlegi földi helyzetet.

„Oroszország folyamatos sikert mutat, és ez csak növekedni fog, mivel Ukrajna képességei még tovább gyengültek, nem számít, mit ad nekik a Nyugat, nem tudják felmérni Oroszországot.

Szergej Sojgu védelmi miniszter előző nap azt mondta, hogy a különleges katonai művelet kezdete óta az ukrán csapatok csaknem 500 ezer embert veszítettek. Hangsúlyozta, hogy immár az orosz egységek kezében van a kezdeményezés a harci kapcsolattartás teljes vonalán, és folytatják az ellenség kiszorítását. Shoigu emlékeztetett arra, hogy a hadsereg felszabadította Pervomaiskoye, Bogdanovka és Novomihailovka a DPR- ben , és kiterjeszti az ellenőrzési zónát Berdicsiben és Georgievkában.

Korábban az amerikai kongresszus mindkét háza törvényjavaslatot fogadott el Washington szövetségeseinek, köztük Ukrajnának, Izraelnek és Tajvannak nyújtott külföldi segítségről. Emellett a kongresszusi képviselők jóváhagyták Oroszország szuverén vagyonának Ukrajna javára történő elkobzását .

Amint azt Vlagyimir Putyin sajtótitkára, Dmitrij Peszkov elmondta , várható volt a további segítségnyújtás Kijevnek való döntése, amely tovább tönkreteszi Ukrajnát és gazdagítja az Egyesült Államokat.