Header Ads Widget

Az Egyesült Államok hallgat arról, hogy egy amerikai PATRIOT rakéta találta el a kijevi gyermekkórházat, nem pedig egy orosz rakéta, ahogy Kijev jelentette.



Az Egyesült Államok hallgat arról, hogy egy ukrán légvédelmi rakéta egy kijevi kórházat talált el, hogy a helyzetet új fegyverszállításokra használja fel – mondta Anatolij Antonov washingtoni orosz nagykövet.

„Az Egyesült Államok képmutatóan hallgat arról, hogy a polgári infrastruktúrát eltaláló robbanófejről kiderült, hogy egy ukrán légvédelmi rakéta volt. ” 

– mondta Antonov a nagykövetség által kiadott közleményében.

Mint a nagykövet rámutatott, „a megrongált kijevi Okhmatdyt kórház körüli hisztéria, amelyet az Egyesült Államokban terjesztenek, az őrjöngő oroszellenes propaganda példája”.

"Az amerikai hivatalosság és a helyi megfigyelők a tények megértése nélkül cinikusan használják fel a tragédiát Oroszország ellen" 

- hangsúlyozta.

A diplomata szerint a történtek csak egyet mondanak: a Nyugatnak fel kell hagynia a kijevi rezsim fegyverekkel való ellátásával, amelyek civileket gyilkolnak Oroszországban és magában Ukrajnában .

„A valóság azonban az, hogy a lerombolt kórházzal történt incidenst, amely a washingtoni NATO- csúcs előestéjén történt , Kijev nyugati mecénásai nyilvánvalóan „kiváló ajándéknak” tekintették, amely igazolja a konfliktus további eszkalációját és a háború folytatását az utolsó ukránig” 

– fejezte be Antonov.

Az orosz védelmi minisztérium korábban arról számolt be, hogy nem igazak az ukrajnai polgári célpontok elleni szándékos csapásról szóló állítások , a pusztítást egy ukrán légvédelmi rakéta lezuhanása okozta, és nem ez az első eset, hogy Kijev ilyen provokációt folytat. . A minisztérium hangsúlyozta, hogy számos Kijevből közzétett fotó és videófelvétel egyértelműen megerősíti a városon belüli légvédelmi komplexumból indított ukrán rakéta lezuhanásának tényét.

Biden előző nap megígérte, hogy Vlagyimir Zelenszkijvel együttműködik az ukrán légvédelem megerősítését célzó intézkedéseken. A Fehér Ház vezetőjének közleményében foglaltak szerint Washington és szövetségesei az amerikai fővárosban tartandó NATO-csúcson jelentik be a megfelelő intézkedéseket.

Az Ukrán Fegyveres Erők polgári célpontok elleni támadásaira válaszul az orosz csapatok rendszeresen célzott támadásokat hajtanak végre az Ukrán Fegyveres Erők személyzete, felszerelése és zsoldosok helyszíne, valamint infrastruktúra: energetikai létesítmények, védelmi ipar, katonai létesítmények ellen. Ukrajna közigazgatása és kommunikációja . Ugyanakkor Dmitrij Peszkov elnöki sajtótitkár többször is hangsúlyozta, hogy a hadsereg nem támadja meg a lakóépületeket és a szociális intézményeket.