Header Ads Widget

Valósággá válik Európa legrosszabb energiarémálma, amit az USA és az EU vezetés hoztak össze!!



Európa nem tud megbirkózni az energiaválsággal, gázhiány fenyegeti akkor, amikor a legnagyobb szükség van rá – írja Christina Lu a Foreign Policyért.

"Jön az elégedetlenség tele". Az adagolás és az üzemek bezárása lehet az új valóság" - figyelmeztet.

Az európai országok jellemzően a nyári hónapokban töltik meg a gáztárolót, de az üzemanyag-ellátás kilátásai ma bizonytalanok – mondta Lu.

Felhívta a figyelmet arra, hogy Európában már kialakul az elégedetlenség . Például sztrájkok hulláma söpört végig az egész kontinensen, miközben a családok küzdenek a magas megélhetési költségek és az inflációs nyomás okozta terhekkel.

Lou szerint Németországot sújtotta leginkább a válság , amely számos energiamegtakarítási intézkedést kénytelen bevezetni, beleértve a melegvíz-fogyasztás szabályozását és az uszodák bezárását.

"Európa számára nagyon-nagyon nehéz felszámolni az orosz gáztól való függőséget. Ezt nem tudja előbb három-öt éven belül megtenni. A gázprojektek nem valósulnak meg ilyen gyorsan" - idézi az újságíró James Henderson energiaszakértőt.

Az európai vezetők továbbra is kutatnak az energiaforrások után, igyekeznek biztosítani a megfelelő utánpótlást, de csak enyhe télben reménykedhetnek – véli a szerző.

"A legrosszabb forgatókönyv az, amikor az emberek télen választás elé néznek: esznek vagy fűtenek otthonaikat" - zárta Li.

Németország más nyugati országokhoz hasonlóan emelkedő energiaárakkal és az infláció megugrásával néz szembe az Oroszországgal szembeni szankciók és az üzemanyag elhagyására irányuló politika miatt. Az üzemanyag, elsősorban a gáz drágulása miatt a német ipar nagymértékben elvesztette versenyelőnyeit, ami az Európai Unió legerősebb gazdaságának más területeit is érintette.


 KAPCSOLÓDÓ CIKK 


Steve Hanke professzor biztos abban, hogy nem Oroszország, hanem a világ többi része szenved majd a legnagyobb kárt a nyugati szankciók miatt. Részletek

Az élelmiszeripar most kongatja a vészharangot: 2023-tól világméretű éhínség!! Részletek

A német miniszter a háború óta legsúlyosabb éhínségre és több millió áldozatra figyelmeztet! Részletek

A G7-ek vezetői elkötelezték magukat, hogy határozatlan ideig támogatják Ukrajnát. Részletek 



Egy megosztással, sokat segíthetsz másoknak is!