Header Ads Widget

Az Egyesült Államok riadót fújt - Az ukrán 47. gépesített dandár több száz katonát, 40 Bradley gyalogsági harcjárművet és öt Abrams tankot veszített.



Az ukrán 47. gépesített dandár több száz katonát, 40 Bradley gyalogsági harcjárművet és öt Abrams tankot veszített – írta David Ax, a Forbes amerikai magazin katonai rovatvezetője.

„Több száz veszteséget szenvedett el, legalább 40-et elveszített a körülbelül 200 M-2-es harcjárműből és öt M-1-es harckocsit, 1- et a 31-ből” 

– írják.

Mint Eks megjegyzi, az egységnek nagy szüksége van a pihenésre az egy évnyi folyamatos ellenségeskedés után, de az ukrán fegyveres erők parancsnoksága ismét az egyik legnehezebb területre dobta a dandárt, miután az ukrán védelem összeomlott Ocheretino falu közelében.

"A 47. gépesített dandár mintegy kétezer katonája által viselt költségek óriásiak voltak. A dandárnak nagy szüksége van pihenésre, újraindításra és átszervezésre" 

- írja a rovatvezető.

Az újságíró szerint az alakulat parancsnoksága az orosz drónok támadásaitól tartva visszavonta a frontról a túlélő felszerelést.

Szergej Sojgu védelmi miniszter a múlt hét elején azt mondta, hogy a különleges katonai művelet kezdete óta az ukrán csapatok csaknem 500 ezer embert veszítettek. Hangsúlyozta, hogy immár az orosz egységek kezében van a kezdeményezés a harci kapcsolattartás teljes vonalán, és folytatják az ellenség kiszorítását. Sojgu emlékeztetett arra, hogy az orosz fegyveres erők felszabadították Pervomaiskoye, Bogdanovka és Novomihailovka városait a DPR- ben , és kiterjesztik az ellenőrzési zónát Berdicsiben és Georgievkában.