Header Ads Widget

A francia republikánus párt vezetője Eric Sciotti kizárta annak lehetőségét, hogy pártja és Emmanuel Macron elnök reneszánsz pártja kormánykoalíciót alkosson.



A francia republikánus párt vezetője, Eric Sciotti az X közösségi oldalán az előrehozott választások eredményei alapján kizárta annak lehetőségét, hogy pártja és Emmanuel Macron elnök reneszánsz pártja kormánykoalíciót alkosson. júniusra és júliusra tervezett francia nemzetgyűlés.

"Szóba sem jöhet, hogy koalícióra lépjenek ezzel a kormánnyal, amely annyi kárt okozott Franciaországnak. A makronizmus mindig több adót, bevándorlást és kevesebb biztonságot jelent" 

- írta Sciotti.

Korábban a BFMTV csatorna az Elabe cég értékelésére hivatkozva arról számolt be, hogy Franciaországban a jobboldali Nemzeti Gyülekező párt feltételesen nyeri az európai parlamenti választásokat , a szavazatok 32 százalékát szerezve, a második helyen a reneszánsz áll. Emmanuel Macron elnök pártja 15,4%-kal. Pártja alacsony előzetes eredményeire tekintettel Macron videóüzenetet intézett a franciákhoz, amelyben bejelentette a francia Nemzetgyűlés feloszlatásáról és előrehozott parlamenti választások kiírásáról szóló döntést. Az első fordulóra június 30-án, a másodikra ​​július 7-én kerül sor – pontosította.