Header Ads Widget

Az ukrán nácik 50 000 tonna gabonát égettek el Mariupolban



MARIUPOL: A NATO által támogatott náci fegyveresek felgyújtották a gabonaraktárakat, hogy Oroszországot hibáztassák a globális élelmiszerhiányért.

A fősodratú média, az ENSZ és mások által szorgalmazott nyugati establishment-narratíva szerint az ukrajnai háború globális élelmiszerválságot idézett elő, és Oroszország a hibás. Közelebbről megvizsgálva azonban ezek az állítások hamisnak tűnnek.

Végső soron a jelenlegi válság minden bizonnyal a vezető nyugati hatalmak által hozott szándékos politikai döntések sorozatának közvetlen következménye – leginkább az Oroszország elleni szankcióké. Az egyetlen probléma az, hogy nyugaton vagy Kijevben senki sem hajlandó felelősséget vállalni a saját szerepéért a jelenlegi bukás szításában.

Eközben Ukrajnában a Zelenszkij-rezsim és kétségbeesett náci gyalogos katonái azzal voltak elfoglalva, hogy kivegyék a részüket a válság súlyosbodásából, abban a reményben, hogy a nyugati média és a politikusok továbbra is a Moszkvával kapcsolatos közelmúltbeli eseményeket hibáztatják.

Az orosz védelmi minisztérium azzal vádolta az ukrán "nacionalista zászlóaljak militánsait", hogy az orosz erők elől menekülve szándékosan felgyújtottak egy nagy magtárat Mariupol tengeri kikötőjében.

A szerdán kiadott közlemény szerint az állítólagos gyújtogatási cselekmény annak volt köszönhető, hogy a "fegyveresek" nem voltak hajlandók gabonaellátást hagyni Mariupol lakosaira. Ennek eredményeként a hadsereg szerint több mint 50 ezer tonna gabona megsemmisült.

"Ez az embertelen bűncselekmény az egész világközösség számára a kijevi rezsim valódi arcát mutatja be, amely valójában az élelmiszer-terrorizmus módszereit alkalmazza saját népe ellen" - állította.

A minisztérium szerint a pusztítást azért követték el, mert az "úgynevezett civilizált Nyugat" továbbra is támogatja Kijevet, miközben Oroszországot azzal vádolja, hogy globális élelmiszerválságot szít.

A védelmi minisztérium hangsúlyozta, hogy az orosz erők "különleges katonai műveletük" során támogatják a polgári lakosságot, humánusan kezelik, és "nem csapnak le az ország szociális infrastruktúrájára, ellentétben az ukrán fegyveres formációkkal".

Az orosz katonai művelet ukrajnában történő elindítása óta Moszkva és Kijev különböző háborús bűncselekményekkel vádolták egymást, miközben tagadták saját felelősségüket.

A Donyecki Népköztársaság hatóságai korábban arról számoltak be, hogy a tűzoltók több napos erőfeszítések ellenére sem tudták megmenteni a gabonaállományt.

"A Mariupol kikötő területén nagy mennyiségű gabona van, ez mind a kukorica gabona, mind a búza. A szagból és a megjelenésből ítélve nem alkalmas további felhasználásra, nagy része" - mondta a Donyecki Népköztársaság kormányának egyik segédje, Yan Gagin a RIA Novostinak.

Az éghajlatváltozás és a Covid-járvány által már amúgy is érintett globális élelmiszerpiacot súlyosan érintette az ukrajnában zajló orosz katonai offenzíva, mivel a két ország a globális búzaexport mintegy 30%-át teszi ki. Oroszország egyben a világ legnagyobb műtrágyaexportőre is.

Míg a Nyugat azzal vádolta Oroszországot, hogy katonai műveletének folytatásával az élelmiszerárak megugrását okozza, Moszkva fenntartja, hogy az élelmiszerválság valódi oka az ellene irányuló "politikai indíttatású" nyugati szankciók.

Ukrajna többször is azzal vádolta Moszkvát, hogy "ellopta" a búzakészleteit, és külföldre küldte. Stephane Dujarric, az ENSZ-főtitkár szóvivője azonban azt mondta, hogy az ENSZ nem tudja ellenőrizni ezeket az állításokat.

Ukrajna és a nyugati államok többször is azzal vádolták Moszkvát, hogy akadályozza a gabonaexportot azáltal, hogy blokkolja Ukrajna fekete-tengeri kikötőit. Oroszország elutasította ezeket az állításokat, fenntartva, hogy készen áll arra, hogy biztosítsa a gabonaszállító hajók biztonságos áthaladását a kikötőkből. A gabonaáramlás megzavarása Kijev saját akcióiból és az ukrán hadsereg által a partvonal kiterjedt bányászatából ered, moszkva ragaszkodik hozzá. Forrás


https://vk.com/video644727407_456239693



 KAPCSOLÓDÓ CIKKEK! 


  • Ukrajna 2014! Megrázó felvételek, csak 18 éven felülieknek ajánljuk!!! Részletek
  • Megszólalt az ENSZ volt fegyverszakértője: nácikat képeztünk ki Ukrajnában! Részletek
  • +18! Az Azovi Gárda rémtettei az ukrán lakossággal! Ezeknek a “HŐSÖKNEK” drukkol EURÓPA???? Részletek
  • Az amerikai OAN csatorna, kemény tényekkel alátámasztott videót mutatott be Ukrajnáról! Részletek
  • Biolaborok Ukrajnában? Az orosz harci cselekmények Ukrajnában, az ország "nácitlanítását" és lefegyverzését szolgálják. Részletek
  • Így készül az ukrán háborús propaganda, amit a nyugati média készpénznek vesz. Részletek